Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cesar Azpilicueta a vorbit în premieră despre lucrurile care l-au convins să rămână la Chelsea

Alex Masgras

Publicat 08/08/2022 la 16:50 GMT+3

Cesar Azpilicueta a vorbit pentru prima dată despre motivele care l-au făcut să rămână la Chelsea, în ciuda interesului din partea Barcelonei.

Chelsea's Cesar Azpilicueta portrait in action during the friendly football match Udinese Calcio vs Chelsea FC on July 29, 2022 at the Friuli - Dacia Arena stadium in Udine, Italy (Photo by Ettore Griffoni/LiveMedia/NurPhoto)

Credit imagine: AFP

Cesar Azpilicueta și-a prelungit contractul cu Chelsea, chiar dacă fundașul spaniol era foarte aproape de o revenire în La Liga. Barcelona a fost interesată de căpitanul londonezilor, dar acesta a preferat să își prelungească contractul cu echipa de pe Stamford Bridge.
Un punct de cotitură a fost reprezentat de câștigarea Campionatului Mondial al Cluburilor. Cu acest trofeu, Azpilicueta a devenit primul jucător din istoria lui Chelsea care a cucerit toate trofeele. Simțind că a nu mai poate avea parte de noi provocări, situația s-a schimbat odată cu schimbarea conducerii. În urma unor discuții sincere cu noua conducere, Azpilicueta a decis să rămână "acasă":
"Acțiunile mele vorbesc de la sine. Am rămas fidel clubului, am jucat în continuare, chiar dacă nu știam ce se va întâmpla. Au sosit noii proprietari și am avut o conversație sinceră. Am decis că lucrul corect este să rămân acasă.
Au existat discuții cu Barcelona. După Campionatul Mondial al Cluburilor, când am devenit singurul jucător care a câștigat toate trofeele, am simțit că e timpul să mă întorc în Spania. Dar după tot ce s-a întâmplat cu acest club, am vrut să rămân dedicat clubului. Nu am făcut niciodată nimic împotriva clubului", a spus Azpilicueta, potrivit Daily Mail.
Citește și:

Cesar Azpilicueta are încredere în noul proiect de la Chelsea

Todd Boehly, noul patron de la Chelsea, a ținut foarte mult să îl păstreze pe Azpilicueta pe Stamford Bridge. Căpitanul londonezilor este încrezător în noul proiect care se conturează la club, iar spaniolul este vede un viitor strălucit al echipei:
"Sunt foarte încântat, altfel nu aș fi semnat. Sunt foarte sincer și am avut o discuție cu ei (n.r. noua conducere). Ei au vrut ca eu să rămân și să conduc echipa, atât din teren, cât și din afara lui. Este un mare mulțumesc pentru ei.
Au fost foarte sinceri și transparenți din prima zi. Am simțit că am responsabilitatea de a rămâne acasă. Familia mea este fericită aici. Avem un nou proiect cu jucători noi și tineri care vin din urmă. Mă simt bine și nerăbdător", a mai spus Azpilicueta.
Chelsea a început cu o victorie noul sezon din Premier League, chiar dacă jocul echipei lui Thomas Tuchel nu a convins. Chelsea a câștigat cu 1-0 partida din deplasarea de pe Goodison Park cu Everton, grație golului marcat din lovitură de la 11 metri de Jorginho din finalul primei reprize.
În etapa următoare, Chelsea va avea o misiune mult mai dificilă pe teren propriu, atunci când va primi vizita celor de la Tottenham. Echipa lui Antonio Conte a avut parte de un start foarte bun în noul sezon, cu o victorie cu 4-1 în fața lui Southampton, pe teren propriu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo