Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea a ajuns la capătul răbdării! Fotbalistul trecut pe lista de transferuri pentru la vară

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/03/2023 la 10:20 GMT+2

Unul dintre titularii lui Graham Potter pare că va fi trecut pe linie moartă la Chelsea în viitorul apropiat, după ce clubul a decis că nu mai poate avea răbdare cu el și l-a pus pe lista de transferuri pentru a-l putea vinde la vară.

Kepa in uscita su Zaha durante Chelsea-Crystal Palace - Premier League 2022/2023

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Graham Potter nu a reușit până acum să-și îndeplinească misiunea de a revitaliza Chelsea și este o chestiune de timp până când conducerea clubului va decide să îi găsească un înlocuitor, însă până atunci londonezii prioritizează o altă despărțire, pentru că vor să scape la vară de unul dintre jucătorii pe care managerul englez se bazează, un titular incontestabil din acest sezon.

Fotbalistul cu care Chelsea și-a pierdut răbdarea

Sosit în vara anului 2018 pe Stamford Bridge, după ce londonezii au plătit o sumă fabuloasă în schimbul său către Athletic Club Bilbao, Kepa Arrizabalaga pare că nu mai este în planurile de viitor ale clubului, mai ales că se consideră că cele 80 de milioane cheltuite pentru aducerea sa trebuiesc recuperate într-o oarecare măsură, având în vedere că portarul spaniol nu s-a ridicat mai niciodată la un nivel foarte bun, ci mai degrabă a avut sclipiri.
Inconstanța sa, dar și episodul celebru cu Maurizio Sarri, când Kepa a refuzat să fie schimbat înainte de loviturile de pedeapsă, i-au făcut pe fanii "albaștrilor" să nu îl mai vadă cu ochi buni pe goalkeeper, cu toate că în actualul sezon Graham Potter s-a bazat în mare măsură pe el. 23 de meciuri are bifate în actualul an competițional, atât în Premier League, cât și în UEFA Champions League sau FA Cup, având 10 meciuri în care nu a primit gol. În celelalte 13, Kepa a fost învins de 21 de ori, nefiind neapărat vina sa, ba chiar a avut evoluții solide în ultimul timp.
Totodată, la partida de ieri câștigată în fața propriilor suporteri cu 1-0, contra celor de la Leeds, portarul iberic a purtat banderola de căpitan pe finalul jocului, timp de 15 minute, după ce Mateo Kovacic a fost înlocuit cu Carney Chukwuemeka, semn că Potter are mare încredere în Kepa, ori dorește să aducă un plus cotei sale de piață.
Publicațiile din Anglia sunt de părere că strategia lui Todd Boehly, patronul lui Chelsea, este una clară în ceea ce privește jucătorii care nu au contracte pe termen lung, aceștia fie vor prelungi, dacă staff-ul consideră că pot ajuta echipa și în viitor, fie vor fi vânduți. Situația contractuală a lui Kepa este simplă, pentru că mai are contract cu Chelsea până în vara anului 2025, astfel că cei din conducere nu vor să se ajungă la situația în care spaniolul va intra în ultimul său an contractual și de a fi astfel forțați să îl vândă pe o sumă mai mică.
Citește și:

Principala țintă a lui Boehly pentru perioada de mercato din vară

Cu toate că a încercat să îl atragă pe Stamford Bridge și în iarnă, iar fotbalistul ar fi refuzat o mutare în Premier League, Chelsea nu și-a luat gândul de la unul dintre cei mai buni tineri fundași centrali din lume, Josko Gvardiol.
Fotbalistul legitimat la RB Leipzig stârnește în continuare interes din partea patronului american de la Chelsea, iar în vară se va încerca din nou transferul lui, urmând să poarte noi runde de negocieri atât cu fundașul croat, dar și cu formația din Bundesliga, Gvardiol fiind văzut drept un înlocuitor perfect pentru Thiago Silva, care are o vârstă înaintată.
Totuși, există concurență serioasă în ceea ce privește un potențial transfer, pentru că londonezii se vor "bate" în oferte cu alte cluburi puternice din Premier League și nu numai, care și-l doresc pe Gvardiol. Printre acestea sunt Manchester City și Manchester United, echipe care l-ar putea atrage mai mult pe jucătorul de 21 de ani, având în vedere că situația actuală din clasament duce către un viitor sezon fără meciuri europene pentru londonezi, spre deosebire de cele două cluburi din Manchester.
După ce s-a ratat transferul acestuia la Chelsea în iarnă, Josko Gvardiol a vorbit pentru GOAL și a spus că a fost o perioadă dificilă, având în vedere că există o oarecare presiune pe umerii unui fotbalist când este ofertat și dorit cu insistență de un club cu nume mare.
"Am fost confuz. Înainte să înceapă perioada de transferuri, eram cu directorul sportiv și mi-a spus 'Josko, nu te vom vinde, avem nevoie de tine și credem în tine'. Am zic că e ok și că sunt în regulă cu asta, că pot rămâne aici. Îmi place aici, tot ce trebuie să fac este să muncesc, să joc și să câștig.
A fost așa toată perioada de transferuri. Cu două zile înainte, agentul meu m-a sunat și mi-a spus că Chelsea este foarte interesată de mine. Bineînțeles, începi să te gândești la o ofertă serioasă din partea unui club uriaș, așa cum este Chelsea. Leipzig a spus că nu sunt de vânzare.
În final, m-am chinuit cu această decizie, dar nu am ajuns la o înțelegere. Asta este. Sunt aici și sunt în regulă, deoarece ideea era să rămân aici. Un sezon nu a fost suficient. Acesta este al doilea sezon, poate va mai fi unul, ceea ce ar fi grozav, dar vom vedea", a spus la acel moment Gvardiol.
Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, cota fundașului croat este de 75 de milioane de euro, astfel că londonezii vor trebui să scoată din conturi o sumă importantă pentru a-l aduce pe Stamford Bridge.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo