Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea a fost un club amator în acest sezon! Dezvăluiri uluitoare despre debandada de la echipă

Nicu Savin

Publicat 27/05/2023 la 15:48 GMT+3

Chelsea se pregătește să tragă cortina peste unul dintre cele mai slabe sezoane din istoria modernă a clubului. Londonezii nu pot termina mai sus de locul 11 în Premier League, o situație aproape de necrezut având în vedere investițiile masive din ultimele campanii de mercato. The Telegraph a dezvăluit detașii incredibile despre debandada de la echipă, care explică rezultatele dezastruoase.

Chelsea's caretaker manager Frank Lampard leads a team training session at Chelsea's Cobham training facility in Stoke D'Abernon,

Credit imagine: Getty Images

Chelsea a avut o perioadă înfloritoare în era Abramovich și odată cu preluarea clubului de către Todd Boehly se anunța continuarea acesteia. Americanul și asociații săi au investit sume dolosale în transferuri în ultimele campanii de mercato, iar echipa avea ca obiectiv titlul în Premier League și un parcurs cât mai lung în Champions League.
Chelsea a început sezonul cu Thomas Tuchel pe bancă, dar acesta a fost demis la primele rezultate nesatisfăcătoare. Decizia s-a dovedit o mare eroare din partea conducerii și această stagiune s-a transformat într-un coșmar. Graham Potter nu a reușit să resusciteze decât pe alocuri echipa și a fost și el îndepărtat, iar readucerea lui Frank Lampard a continuat dezastrul.
Chelsea a fost surclasată de Real Madrid în sferturile Champions League, iar în Premier League a suferit eșec după eșec și nu poate termina mai sus de locul 11 (în funcție de rezulatatele din ultima etapă poate coborî chiar pe 14). Contraperformanța din actuala stagiune este foarte greu de explicat, dar ultimele dezvăluiri din presa engleză oferă câteva răspunsuri definitorii.

Chelsea, sub dominația haosului în finalul unui sezon catastrofal

Conform The Telegraph, de la venirea lui Lampard la conducerea echipei haosul a domnit în vestiar și clubul de pe Stamford Bridge a părut mai degrabă unul amator. Lotul este unul supra-aglomerat, iar staff-ul tehnic s-a aflat în imposibilitatea de a controla jucătorii. Conform sursei citate, mulți fotbaliști nici măcar nu se chinuiau să-și lege șireturile la antrenamente, ceea ce spune multe despre implicarea acestora în ședințele de pregătire. De asemenea, la ședințele tehnice fotbaliștii arătau foarte mult dezinteres față de ceea ce li se transmitea, iar faptul că lotul este atât de mare făcea ca unii oameni să stea pe jos în timpul discuțiilor cu staff-ul.
În plus, actele de indisciplină au fost tolerate. Înaintea unui meci, un fotbalist al londonezilor ar fi pierdut autocarul echipei pentru că nu s-a trezit la timp. În locul unei amenzi, incidentul ar fi fost tratat cu zâmbele și ironii din partea conducerii tehnice. De asemenea, jucătorii care au primit puține șanse de a juca nu mai sunt de mult timp cu gândul la echipă și rezultate, iar cel puțin 6 oameni au transmis că vor să plece la vară.
Toată această situație a dus, indirect, la prestații lamentabile și la eșecuri greu de digerat pentru fani. E clar că e nevoie de o revoluție totală la Chelsea, iar această misiune îi va reveni lui Mauricio Pochettino. Argentinianul va începe munca imediat după terminarea acestui sezon, dar pe lângă strategia fotbalistică va trebuie să lucreze mult și pe alte planuri pentru ca Chelsea să revină în topul fotbalului englez în sezonul viitor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo