Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea a ieșit din cursa pentru Ronaldo! Motivul pentru care Tuchel i-a spus pas starului portughez

Nicu Savin

Publicat 14/07/2022 la 18:00 GMT+3

Chelsea părea cea mai interesată echipă de achiziția lui Cristiano Ronaldo, care vrea să plece de la Manchester United, dar presa engleză scrie că londonezii au renunțat la idee. Deși conducerea vedea în această mutare o mare oportunitate comercială, Thomas Tuchel nu l-a dorit pe portughez în echipa sa.

Cristiano Ronaldo of Portugal warms up prior to the UEFA Nations League League A Group 2 match between Spain and Portugal at Estadio Benito Villamarin on June 02, 2022 in Seville, Spain.

Credit imagine: Getty Images

Chelsea a intrat de curând într-o nouă eră, iar Todd Boehly este dispus să ivestească masiv pentru a-i întări echipa lui Thomas Tuchel. Londonezii au perfectat deja transferurile lui Koulibaly și Raheem Sterling, dar marea lovitură ar fi fost aducerea lui Cristiano Ronaldo.
Starul portughez i-a anunțat pe șefii de la Manchester United că vrea să plece și nu s-a deplasat cu echipa în turneele de pregătire din Thailanda și Australia. Atacantul de 37 de ani vrea neapărat să joace la o echipă de Champions League și ar fi refuzat o ofertă colosală din Arabia Saudită.
Totuși, echipele mari din Europa nu se înghesiue să-l transfere pe Ronaldo. După ce a fost refuzat de PSG, lusitanul nu mai este dorit nici de Chelsea. Șefii londonezilor vedeau în transferul său o mare lovitură de imagine și comericală, mai ales că prețul său era unul redus, dar Thomas Tuchel s-a opus acestei mutări.
Citește și:

Ronaldo nu este dorit de Tuchel la Chelsea

Conform Daily Mail, antrenorul lui Chelsea a transmis conducerii că nu vrea individualități în echipă, mai ales că Ronaldo are deja 37 de ani. Germanul pune mare preț pe noțiunea de echipă și portughezul ar fi atras toată lumina reflectoarelor asupra sa, iar acest lucru nu ar fi fost deloc benefic. Ronaldo se vrea a fi un lider în orice echipă în care joacă, iar Chelsea nu avea nevoie de el în acest moment în viziunea tehnicianului.
Chelsea caută în continuare un atacant de careu, după ce l-a împrumutat pe Lukaku la Inter, iar Ronaldo ar fi fost o variantă ideală, însă Tuchel crede că se poate descurca și fără un jucător de asemenea profil. Werner sau Hevertz pot îndeplini oricând rolul de 9 "fals", iar forța ofensivă a echipei va crește substanțial odată cu venirea lui Sterling.
În aceste condiții, Cristiano Ronaldo are tot mai puține opțiuni de a ajunge la o echipă de top. Dacă privim spre ligile importante din Europa, există puține formații de Champions League care să-și permită salariul portughezului, iar cele care ar avea resurse financiare se pare că nu-l vor. Cum United nu vrea să se despartă de starul său în orice condiții, este probabil ca Ronaldo să-și reconsidere poziția și să continue pe Old Trafford și în sezonul viitor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo