Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, ofensivă totală în mercato: i-a propus lui Man United un schimb neașteptat de jucători

Nicu Savin

Actualizat 21/08/2022 la 17:30 GMT+3

Chelsea își dorește neapărat să transfere un fundaș central de mare valoare până la finalul perioadei de mercato, iar presa engleză scrie că ultimul intrat pe radarul londonezilor este Harry Maguire, căpintanul lui Manchester United. Echipa de pe Stamford Bridge nu vrea să ofere bani în schimbul fundașului, ci să-l dea la schimb pe Christian Pulisic.

Maguire rises to win the ball from Christian Pulisic

Credit imagine: Getty Images

Chelsea a rămas în această vară fără Christensen și Rudiger, aducându-l pe postul de fundaș central doar pe Kalidou Koulibaly. Tuchel nu concepe să nu transfere încă un apărător de clasă până la finalul perioadei de mercato, dar soluțiile sunt puține.
Primul pe listă este Wesley Fofana, dar Leicester i-a fixat un preț uriaș francezului, iar londonezii nu vor să investească o sumă foarte mare într-un jucător care nu a demonstrat prea multe totuși și care a suferit o accidentare gravă în sezonul trecut.
Astfel, echipa de pe Stamford Bridge s-a reorientat, iar presa engleză scrie că încearcă o lovitură de proporții. Mai exact, Chelsea i-ar fi propus lui Manchster United un schimb spectaculos, prin care Harry Maguire să ajungă la Londra, iar Christian Pulisic la Manchester.
Citește și:

Chelsea și Manchester United dinscută despre un schimb Pulisic - Maguire

Maguire a fost tot mai des contestat de fani în sezonul trecut, iar prestațiile sale din primele două runde ale acestei stagiuni au lăsat de asemenea de dorit. În acest context, jurnaliștii marilor publicații din Anglia susțin că Erik Ten Hag se gândește serios să-l scoată din primul 11 pe căpitanul "diavolilor" la meciul cu Liverpool, din etapa a 3-a din Premier League.
Cel mai scump fundaș din istorie, Maguire nu a mai arătat de multă vreme forma care l-a consacrat pe vremea când juca la Leicester, iar o schimbare ar putea fi benefică pentru cariera sa. Cu startul Cupei Mondiale la doar 3 luni distanță, fundașul riscă să-și piardă locul la naționala Angliei în cazul în care ar fi trecut pe linie moartă la United.
Schimbul Maguire - Pulisic nu este imposibil, deoarece în ultimele săptămâni au apărut mai multe zvonuri că United este intersată de american. Adus de la Borussia Dormtund pentru 60 de milioane de € în 2019, atacantul nu este printre preferații lui Tuchel și are tot mai puține șanse de a evolua constant. De altfel, în primele două etape din acest sezon, Pulisic a adunat doar 31 de minute, intrând pe final în partidele cu Everton (1-0) și Tottenham (2-2).
Daily Mail notează că schimbul Maguire - Pulisic s-ar putea face fără alte costuri suplimentare din partea celor două echipe. Cota de piață a celor doi jucători este asemănătoare în acest moment. Conform transfermarkt.com, Maguire valorează 38 de milioane de €, mai puțin de jumătate față de cât a plătit United pe el acum 3 ani, în timp ce Pulisic este cotat la 42 de milioane de €.
Pe lângă schimbul propus celor de la United, Chelsea încearcă să perfecteze transferul lui Aubameyang de la Barcelona. Venirea gabonezului pe Stamford Bridge i-ar îngrădi și mai mult șansele lui Pulisic de a juca, astfel că londonezii ar face o afacere excelentă dacă ar reuși să-l schimbe pe american cu Maguire.
picture

#CareSuntȘansele Derby-ul Man United – Liverpool, prefațat alături de Vlad Bogos și Mihai Rotariu

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo