Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, ofertă pentru De Jong! Barcelona ar accepta cu "ochii închiși", dar cheia e la jucător

Nicu Savin

Publicat 06/08/2022 la 13:25 GMT+3

Chelsea încearcă din răsputeri să-l transfere pe Frenkie De Jong de la Barcelona, dar fotbalistul ezită să plece de pe Camp Nou. Conform presei catalane, londonezii au înaintat o ofertă pe numele olandezului, în care este inclus și Marcos Alonso, jucător dorit insitent de Xavi.

Frenkie de Jong

Credit imagine: Getty Images

Chelsea și Barcelona au purtat un război de la distanță pe piața transferurilor în această vară. Londonezii i-au dorit insistent pe Raphinha și Kounde, dar cei doi au ajuns în final pe Camp Nou. Englezii și-au luat o mică revanșă prin prelungirea contractului cu Azpilicueta, pe care Xavi l-a cerut insistent.
Deși relația dintre cluburi este oarecum rece, oficialii negociază acum pentru transferul lui Frenkie De Jong. Barcelona vrea cu orice preț să scape de olandez, pentru a-și reduce bugetul salarial și a putea înregistra noile semnături, dar acesta refuză să plece. Catalanii au bătut palma cu Manchester United pentru transferul său, însă mijlocașul nici nu a vrut să audă de o mutare la un club care nu joacă în Champions League.
Ulterior, pe fir a apărut Chelsea, o echipă care ar fi pe placul lui De Jong și a agenților săi, dar lucrurile se mișcă greu. Conform Sport.es, olandezul are de încasat o sumă importantă de la Barcelona, ca urmare a reducerii salariale pe care a acceptat-o în sezonul trecut, și nu vrea să plece până când nu va avea banii în cont. În schimb, Barcelona ar vrea să se despartă de el fără să-i mai achite acea sumă sau să-i ofere mai puțin, considerându-se că jucătorului i se face o concesie fiind lăsat să plece la o echipă unde va câștiga mai mult.
Citește și:

Chelsea, ofertă de nerefuzat pentru De Jong! Barcelona ar accepta, jucătorul ezită

Sursa citată notează că Chelsea a făcut o nouă ofertă pentru mijlocaș. Aceasta constă în 70 de milioane de € + cedarea lui Marcos Alonso, jucător dorit de Xavi pe Camp Nou. Barcelona ar semna în secunda doi actele, dar cheia e la fotbalist. Presa engleză a scris zilele trecute că De Jong este încântat de o mutare la Chelsea, dar nu e dispus să facă pasul în orice condiții.
Așadar, telenovela "De Jong" continuă, dar sunt șanse din ce în ce mai mari să se ajungă la un consens. Olandezul nu vrea stea cu forța la Barcelona, dar nici să plece oricum. Timpul este de partea lui De Jong, deoarece Barcelona este singura care are de pierdut dacă nu scapă repede de el. Catalanii au fost înștiințați de șefii La Liga că nu îndeplinesc criteriile financiare pentru a înregistra contractele noilor jucători, iar săptămâna viitoare începe campionatul.
Plecarea lui De Jong și eventual a lui Depay ar rezolva aceste probleme, dar mutările sunt mai complicate decât par, deși e clar că fotbaliștii au înțeles că nu mai sunt doriți și sunt gata să plece de pe Camp Nou.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo