Chelsea și Barcelona au purtat un război de la distanță pe piața transferurilor în această vară. Londonezii i-au dorit insistent pe Raphinha și Kounde, dar cei doi au ajuns în final pe Camp Nou. Englezii și-au luat o mică revanșă prin prelungirea contractului cu Azpilicueta, pe care Xavi l-a cerut insistent.
Deși relația dintre cluburi este oarecum rece, oficialii negociază acum pentru transferul lui Frenkie De Jong. Barcelona vrea cu orice preț să scape de olandez, pentru a-și reduce bugetul salarial și a putea înregistra noile semnături, dar acesta refuză să plece. Catalanii au bătut palma cu Manchester United pentru transferul său, însă mijlocașul nici nu a vrut să audă de o mutare la un club care nu joacă în Champions League.
Ulterior, pe fir a apărut Chelsea, o echipă care ar fi pe placul lui De Jong și a agenților săi, dar lucrurile se mișcă greu. Conform Sport.es, olandezul are de încasat o sumă importantă de la Barcelona, ca urmare a reducerii salariale pe care a acceptat-o în sezonul trecut, și nu vrea să plece până când nu va avea banii în cont. În schimb, Barcelona ar vrea să se despartă de el fără să-i mai achite acea sumă sau să-i ofere mai puțin, considerându-se că jucătorului i se face o concesie fiind lăsat să plece la o echipă unde va câștiga mai mult.
Premier League
Chelsea vrea un star din Serie A! Oferă la schimb un fotbalist pe care a dat 60 de milioane de €
ACUM 18 ORE
Citește și:

Chelsea, ofertă de nerefuzat pentru De Jong! Barcelona ar accepta, jucătorul ezită

Sursa citată notează că Chelsea a făcut o nouă ofertă pentru mijlocaș. Aceasta constă în 70 de milioane de € + cedarea lui Marcos Alonso, jucător dorit de Xavi pe Camp Nou. Barcelona ar semna în secunda doi actele, dar cheia e la fotbalist. Presa engleză a scris zilele trecute că De Jong este încântat de o mutare la Chelsea, dar nu e dispus să facă pasul în orice condiții.
Așadar, telenovela "De Jong" continuă, dar sunt șanse din ce în ce mai mari să se ajungă la un consens. Olandezul nu vrea stea cu forța la Barcelona, dar nici să plece oricum. Timpul este de partea lui De Jong, deoarece Barcelona este singura care are de pierdut dacă nu scapă repede de el. Catalanii au fost înștiințați de șefii La Liga că nu îndeplinesc criteriile financiare pentru a înregistra contractele noilor jucători, iar săptămâna viitoare începe campionatul.
Plecarea lui De Jong și eventual a lui Depay ar rezolva aceste probleme, dar mutările sunt mai complicate decât par, deși e clar că fotbaliștii au înțeles că nu mai sunt doriți și sunt gata să plece de pe Camp Nou.
Premier League
Nobilul Erling și un vis de 128 de ani
IERI LA 13:27
Premier League
Timo Werner, mesaj emoționant după despărțirea de Chelsea! Marea dorință a germanului
09/08/2022 LA 19:31