Articol scris de Adrian Cristea
După schimbarea proprietarului era de așteptat ca Chelsea să reintre în forță pe piața transferurilor și să finalizeze deja câteva mutări. Nu s-a întâmplat asta până acum, dar cu siguranță ne așteaptă câteva surprize până la final de săptămână.
Thomas Tuchel și echipa vor pleca în Statele Unite pentru turneul anual de pregătire, iar neamțul își va dori să testeze tot lotul pe care îl va avea la dispoziție pentru următorul sezon.
Liga
Barcelona vrea să scape de Aubameyang! Ce sumă de bani își doresc catalanii în schimbul atacantului
ACUM 17 ORE
După ce i-a pierdut gratis pe Antonio Rudiger si Andreas Christensen, plecați la Real Madrid, respectiv Barcelona, Chelsea trebuie neapărat să aducă unul sau doi fundași centrali. Dacă în cazul lui Jules Koundé, albaștrii au făcut deja o ofertă săptămâna trecută, refuzată de Sevilla, pentru Matthijs De Light nu par să fie pregătiți să achite clauza de 120 de milioane de euro pe care o cere Juventus.
În cazul lui Koundé, care are o o clauză de reziliere de 84 de milioane de euro, se poate ajunge la o înțelegere, după cum declara și directorul sportiv al spaniolilor, Monchi: "Jules Koundé are șanse să părăsească clubul dacă se va plăti clauza de reziliere. Chelsea a făcut o ofertă săptămâna trecută, dar nu ne-a plăcut."
În ceea ce o privește pe Juventus, clubul italian este dispus probabil să discute termeni mai apropiați de 82 de milioane, dar a respins deja propunerile pentru un schimb de jucători care să îi implice pe Timo Werner sau Jorginho. În orice caz, Tuchel este descoperit în centrul apărării și trebuie să ia niște decizii.
O altă soluție pentru defensivă este Nathan Ake, fost jucător la Chelsea, actualmente la Manchester City. Reîntoarcerea pe Stamford Bridge i-ar costa pe albaștri aproape 47 de milioane de euro, Pep Guardiola dorind să "își scoată" banii cheltuiți pe Ake în urma transferului de la Bournemouth din 2020.
Dacă transferul s-ar realiza, ar fi a doua oară în ultimele 12 luni când Chelsea ar resemna un jucător pe care l-a avut la echipă, pentru o sumă mult mai mare decât cea pe care l-a vândut (Lukaku fiind celălalt jucător în acestă situație).
Foarte aproape de o înțelegere cu Chelsea se află și un alt jucător de la City. Raheem Sterling vrea să plece de pe Etihad și cea mai probabilă destinație este Stamford Bridge. Cu un an rămas din contract și cu puține șanse de a mai prinde minute, mutarea i-ar prinde bine lui Sterling.
Conform Mundo Deportivo, Marcos Alonso ar vrea să treacă pe Camp Nou, sub comanda lui Xavi, anunțându-l deja pe Tuchel că își dorește să îl urmeze pe Christensen la Barcelona. Londonezii se vor putea baza pe Ben Chilwell, care a revenit la antrenamente, dar mai mult ca sigur Chelsea îl va lăsa să plece pe Alonso doar dacă va reuși să-i găsească un înlocuitor.
Momentan există doar zvonuri pentru aducerea lui Pavard, de la Bayern, acesta fiind mai mult o variantă pentru partea dreaptă a apărării. Pentru francez există însă competiție serioasă, Atletico Madrid și Juventus dorind, de asemenea, să îl transfere.
Citește și:

Jorginho își dorește să rămână la Chelsea

În toată marea de plecări gratis și de transferuri pe bani mulți, Chelsea mai primește și vești bune. Agentul italianului Jorginho a declarat zilele trecute că prioritatea mijlocașului este de a rămâne pe Stamford Bridge.
Dacă din martie și până în iunie s-a vorbit doar despre întoarcerea în Seria A, săptămâna aceasta fotbalistul pare dispus să se așeze la masă pentru discuții de prelungire a contractului care expiră în vara lui 2023.
Ajuns la club în 2018, Jorginho a evoluat în 188 de meciuri pentru albaștri și a înscris de 26 de ori, punând umărul la campania de succes din Champions League în sezonul 2020/21. Este de așteptat ca discuțiile despre prelungire să demareze în septembrie, după încheierea perioadei de transferuri.
Premier League
Plecările de la Chelsea continuă! Cine este fotbalistul care vrea să scape de echipa lui Tuchel
07/08/2022 LA 16:28
Premier League
Timo Werner, aproape de plecarea de la Chelsea! Unde este dorit fotbalistul
07/08/2022 LA 14:50