Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea se pregătește să mute pe piața transferurilor! Pe cine a pus ochii Tuchel

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/07/2022 la 12:10 GMT+3

Thomas Tuchel nu s-a atins încă de bugetul de transferuri în această fereastră de mercato. Are însă în vedere câteva ținte clare și își dorește ca mutările să se realizeze înainte ca echipa să plece în acest weekend în turneul american de pregătire.

Chelsea-Trainer Thomas Tuchel

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Adrian Cristea
După schimbarea proprietarului era de așteptat ca Chelsea să reintre în forță pe piața transferurilor și să finalizeze deja câteva mutări. Nu s-a întâmplat asta până acum, dar cu siguranță ne așteaptă câteva surprize până la final de săptămână.
Thomas Tuchel și echipa vor pleca în Statele Unite pentru turneul anual de pregătire, iar neamțul își va dori să testeze tot lotul pe care îl va avea la dispoziție pentru următorul sezon.
După ce i-a pierdut gratis pe Antonio Rudiger si Andreas Christensen, plecați la Real Madrid, respectiv Barcelona, Chelsea trebuie neapărat să aducă unul sau doi fundași centrali. Dacă în cazul lui Jules Koundé, albaștrii au făcut deja o ofertă săptămâna trecută, refuzată de Sevilla, pentru Matthijs De Light nu par să fie pregătiți să achite clauza de 120 de milioane de euro pe care o cere Juventus.
În cazul lui Koundé, care are o o clauză de reziliere de 84 de milioane de euro, se poate ajunge la o înțelegere, după cum declara și directorul sportiv al spaniolilor, Monchi: "Jules Koundé are șanse să părăsească clubul dacă se va plăti clauza de reziliere. Chelsea a făcut o ofertă săptămâna trecută, dar nu ne-a plăcut."
În ceea ce o privește pe Juventus, clubul italian este dispus probabil să discute termeni mai apropiați de 82 de milioane, dar a respins deja propunerile pentru un schimb de jucători care să îi implice pe Timo Werner sau Jorginho. În orice caz, Tuchel este descoperit în centrul apărării și trebuie să ia niște decizii.
O altă soluție pentru defensivă este Nathan Ake, fost jucător la Chelsea, actualmente la Manchester City. Reîntoarcerea pe Stamford Bridge i-ar costa pe albaștri aproape 47 de milioane de euro, Pep Guardiola dorind să "își scoată" banii cheltuiți pe Ake în urma transferului de la Bournemouth din 2020.
Dacă transferul s-ar realiza, ar fi a doua oară în ultimele 12 luni când Chelsea ar resemna un jucător pe care l-a avut la echipă, pentru o sumă mult mai mare decât cea pe care l-a vândut (Lukaku fiind celălalt jucător în acestă situație).
Foarte aproape de o înțelegere cu Chelsea se află și un alt jucător de la City. Raheem Sterling vrea să plece de pe Etihad și cea mai probabilă destinație este Stamford Bridge. Cu un an rămas din contract și cu puține șanse de a mai prinde minute, mutarea i-ar prinde bine lui Sterling.
Conform Mundo Deportivo, Marcos Alonso ar vrea să treacă pe Camp Nou, sub comanda lui Xavi, anunțându-l deja pe Tuchel că își dorește să îl urmeze pe Christensen la Barcelona. Londonezii se vor putea baza pe Ben Chilwell, care a revenit la antrenamente, dar mai mult ca sigur Chelsea îl va lăsa să plece pe Alonso doar dacă va reuși să-i găsească un înlocuitor.
Momentan există doar zvonuri pentru aducerea lui Pavard, de la Bayern, acesta fiind mai mult o variantă pentru partea dreaptă a apărării. Pentru francez există însă competiție serioasă, Atletico Madrid și Juventus dorind, de asemenea, să îl transfere.
Citește și:

Jorginho își dorește să rămână la Chelsea

În toată marea de plecări gratis și de transferuri pe bani mulți, Chelsea mai primește și vești bune. Agentul italianului Jorginho a declarat zilele trecute că prioritatea mijlocașului este de a rămâne pe Stamford Bridge.
Dacă din martie și până în iunie s-a vorbit doar despre întoarcerea în Seria A, săptămâna aceasta fotbalistul pare dispus să se așeze la masă pentru discuții de prelungire a contractului care expiră în vara lui 2023.
Ajuns la club în 2018, Jorginho a evoluat în 188 de meciuri pentru albaștri și a înscris de 26 de ori, punând umărul la campania de succes din Champions League în sezonul 2020/21. Este de așteptat ca discuțiile despre prelungire să demareze în septembrie, după încheierea perioadei de transferuri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo