Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Graham Potter este antrenorul lui Chelsea! Londonezii au anunțat durata contractului

Bianca Dumitru

Actualizat 08/09/2022 la 17:58 GMT+3

Graham Potter este noul antrenor al lui Chelsea, unde în va înlocui pe Thomas Tuchel, demis ieri. Londonezii au făcut anunțul oficial în urmă cu scurtă vreme

Brighton's English manager Graham Potter reacts during the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Leicester City at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on September 4, 2022

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Graham Potter a devenit în mod oficial antrenorul lui Chelsea. Managerul de 47 de ani a semnat un contract pe 5 ani cu gruparea de pe Stamford Bridge.
"Chelsea Football Club este încântat să-l anunțe pe Graham Potter ca noul antrenor principal. Acesta ni se alătură semnând un contract pe cinci ani, cu scopul de a aduce la club fotbalul său progresist și spiritul său inovator", se arată în comunicatul emis de Chelsea pe site-ul oficial.
Știrea inițială
Thomas Tuchel a fost demis miercuri de către șefii lui Chelsea, ca urmare a înfrângerii suferite marți seară în prima etapă a grupelor Champions League, pe terenul celor de la Dinamo Zagreb, scor 0-1.
Unul dintre antrenorii doriți pe Stamford Bridge a fost Graham Potter, tehnicianul celor de la Brighton. Oficialii "pescărușilor" și-au dat de ieri acordul ca Chelsea să poată negocia cu Potter.
Astăzi, jurnaliștii din Anglia au anunțat că antrenorul a ajuns la un acord verbal cu șefii londonezilor pentru a deveni noul antrenor al lui echipei.
Potrivit Daily Mail, mai sunt de pus la punct unele detalii, dar este de așteptat ca tehnicianul să stea pe banca lui Chelsea la meciul de sâmbătă, cu Fulham.
Citește și:

RELAȚIA LUI TUCHEL CU MAI MULȚI JUCĂTORI DE LA CHELSEA S-A DETERIORAT

Înfrângerea de la Zagreb a fost picătura care a umplut paharul în ceea ce privește soarta lui Tuchel pe Stamford Bridge. Potrivit Daily Mail, relația lui Tuchel cu mai mulți jucători de la Chelsea s-a deteriorat în ultimele luni, lucru care confirmă spusele lui Andy Townsend de mai sus.
De multe ori, alegerea primului 11 a germanului a surprins. Mai mulți jucători s-au arătat nemulțumiți de faptul că nu primesc minute sau că nu joacă pe postul lor.
Tuchel nu a avut o relație foarte bună nici cu noua conducere a clubului. În această vară, germanul nu s-a ferit să se plângă de noile responsabilități pe care le-a avut în perioada de mercato. De asemenea, Tuchel s-a plâns și de despărțirea de Petr Cech din această vară, după ce clubul a fost preluat de Todd Boehly.
În perioada de mercato, noua conducere a lui Chelsea a investit în aducerea unor jucători precum Kalidou Koulibaly de la Napoli, Raheem Sterling de la Manchester City, Pierre-Emerick Aubameyang de la Barcelona sau Wesley Fofana de la Leicester.
Thomas Tuchel a ajuns la Chelsea în ianuarie 2021, ajungând pe Stamford Bridge în locul lui Frank Lampard. El a câștigat alături de Chelsea trofeul UEFA Champions League în finala din 2021 cu Manchester City. Sezonul trecut, Chelsea a încheiat pe locul 3 în Premier League, ajungând și în finalele FA Cup și Carabao Cup, ambele pierdute la loviturile de departajare în fața lui Liverpool.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo