Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea - United 1-1, după un final incredibil. Varane, în pericol să rateze Mondialul

Cristian Mihală

Actualizat 22/10/2022 la 21:33 GMT+3

Chelsea și Manchester United au încheiat la egalitate, 1-1, într-o dispută controlată în mare parte de oaspeți. Finalul întâlnirii a fost unul de foc, cu Jorginho punctând din penalty în minutul 87 și "diavolii" egalând în minutul 90+4.

Christian Eriksen of Manchester United and Mason Mount of Chelsea during the Premier League match between Chelsea FC and Manchester United at Stamford Bridge on October 22, 2022 in London, United Kingdom. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

După două egaluri sezonul trecut, disputa de azi de pe Stamford Bridge se anunța una extrem de echilibrată. Fără Ronaldo, exclus din lot după ce a refuzat să intre pe teren în duelul de la jumătatea acestei săptămâni, cu Tottenham (2-0), United a început perfect partida de pe Stamford Bridge.
Rashford și Antony, în două rânduri, au fost foarte aproape de deschiderea scorului. Ultima dintre ocaziile brazilianului a venit chiar în minutul 45, când, servit ideal de Bruno Fernandes, fostul atacant de bandă al lui Ajax, a trimis la doar câțiva centimetri de bară, la o fază în care bravul Kepa nu avea vreo șansă.
De la cabine s-au întors două formații diferite, Graham Potter alegând discursul corect pentru a-i trezi din letargie pe băieții săi. Chiar și așa, chiar dacă a dominat, Chelsea nu a pus în mare pericol poarta lui De Gea. Spaniolul a avut cele mai mari emoții cu 18 minute înainte de final, când Chalobah, marele pariu al noului antrenor de pe Stamford Bridge, a trimis în bară.

Varane s-a "rupt", iar McTominay a comis un penalty stupid

Partida a fost marcată de accidentarea lui Varane, care altfel făcuse un meci excelent până în minutul 60, când a fost nevoit să îi lase locul lui Lindelof.
Marea problemă a fundașului venit de la Real Madrid stă de reacția acestuia. Chiar dacă a ieșit pe propriile picioare, Varane nu s-a putut abține să nu plângă, semn că problemele suntserioase și Campionatul Mondial, care începe în mai puțin de o lună, stă acum sub semnul întrebării.
Chelsea - Manchester United se îndrepta spre 0-0, dar McTominay, introdus pe teren de Ten Hag pentru a închide jocul, a comis o gafă de curtea școlii. La un corner de pe partea dreaptă în direcția de atac a gazdelor, scoțianul l-a luat în brațe pe Broja, iar centralul a arătat punctul cu var. Jorginho, un expert al loviturilor de pedeapsă, nu a ratat și i-a oferit trupei de pe Stamford Bridge perspectiva unui succes nemeritat, dacă ne raportăm la cursul jocului.
Cu 19 din 21 de penaltyuri marcate, Jorginho are o eficiență de 90%, mai mult decât orice jucător care a marcat peste 20 de goluri în Premier League.
Dar Casemiro, omul adus pe 70 de milioane de euro de la Real Madrid, a adus un punct in-extremis pentru "diavoli". În minutul 90+4. brazilianul a trimis cu capul, Kepa (cel mai bun om al meciului) a respins, dar brățara arbitrului a arătat că mingea deviată de goalkeeper a depășit cu întreaga circumferință linia porții.
Confruntarea s-a terminat 1-1, Mount&Co rămân pe 4, dar Tottenham - ocupanta ultimei poziții a podiumului -, se poate desprinde la 5 puncte, dacă învinge duminică pe Newcastle. United rămâne la un singur punct de locurile de Champions League (locul 5) și confirmă forma bună de după dezastrul cu City, de la începutul lui octombrie.
Chelsea - United a devenit cel mai echilibrat duel din era Premier League. Cele două formații au remizat de 26 de ori de când englezii au schimbat formatul primei ligi. În 7 din ultimele 9 partide directe s-au înregistrat remize între cele două cluburi, inclusiv în ultimele 5 meciuri la rând.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo