Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea vrea să-l transfere pe Kimpembe. Tehnicianul german l-a mai antrenat pe fundaș în sezoanele petrecute la PSG

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 13/07/2022 la 17:32 GMT+3

Chelsea este în continuare preocupată de transferuri care să întărească compartimentul defensiv al formației de pe Stamford Bridge. Formația lui Thomas Tuchel i-a pierdut pe Antonio Rudiger și Andreas Christensen, iar Chelsea are o nouă țintă în zona defensivă, Presnel Kimpembe, fundașul lui PSG. Ake și Koulibaly sunt așteptați, de asemenea, să semneze cu echipa din Premier League.

Presnel Kimpembe

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Chelsea a pierdut în ultimele luni mai multe nume importante din zona defensivă. Antonio Rudiger (29 de ani) și Andreas Christensen (26 de ani) au plecat în LaLiga, la Real Madrid și Barcelona, iar viitorul lui Marcos Alonso (31 de ani) și Cesar Azpilicueta (32 de ani) în Premier League se află sub semnul întrebării.

Tuchel, dornic să-l aducă pe Kimpembe

Echipa antrenată de tehnicianul german este așteptată să-i aducă la Londra pe Koulibaly (31 de ani) și Ake (27 de ani), însă potrivit The Telegraph, Tuchel îl are pe listă și pe fundașul lui Paris Saint Germain, Presnel Kimpembe. Antrenorul lui Chelsea a lucrat alături de Kimpembe timp de doi ani, în perioada în care neamțul antrena campioana din Ligue 1.
Un alt fundaș aflat pe lista lui Tuchel este Matthijs de Ligt (22 de ani). Totuși, clubul englez este departe de a-l transfera pe sportivul olandez. Campioana Germaniei, Bayern Munchen se află în discuții avansate pentru mutarea fundașului olandez în Bundesliga.
Cotat la 40 de milioane de euro conform site-ului Transfermarkt, Kimpembe are 28 de selecții în naționala Franței, cu care a câștigat Campionatul Mondial din 2018. Fundașul central a câștigat de cinci ori campionatul Franței cu PSG.

Transferul lui Koulibaly, salutat de portarul lui Chelsea

Chelsea este așteptată să îl transfere pe Kalidou Koulibaly, de la Napoli. În vârstă de 31 de ani, Koulibaly evoluează pentru Senegalul, iar printre colegii de la națională se numără portarul celor de la Chelsea, Edouard Mendy (30 de ani). Goalkeeper-ul este încântat de noile posibile transferuri ale lui Chelsea și îl așteaptă pe Koulibaly în Premier League.
"Trebuie să fii pregătit să te adaptezi tot timpul. Trebuie să fii pregătit să schimbi legăturile cu jucătorii, poziția, formația. Deci sunt lucruri noi cu care trebuie să ne confruntăm, dar suntem mai mult decât fericiți de fundașii care vor sosi", a declarat portarul lui Chelsea.
Nathan Ake (27 de ani) urmează şi el să revină pe Stamford Bridge (pentru peste 40 de milioane de euro), după ce nu şi-a găsit loc în primul 11 al lui Guardiola, la City. Tot de la „cetățeni” va veni și Raheem Sterling (27 de ani) pentru a consolida zona ofensivă a echipei antrenate de Tuchel.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo