Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea vrea un star din Serie A! Oferă la schimb un fotbalist pe care a dat 60 de milioane de €

Nicu Savin

Actualizat 11/08/2022 la 15:28 GMT+3

Chelsea caută în continuare să se întărească, dar variantele echipei de pe Stamford Bridge sunt din ce în ce mai puține, iar perioada de transferuri se apropie de final. Presa engleză scrie că ultimul jucător intrat pe radarul londonezilor este Nicolo Zaniolo, starul celor de la AS Roma.

LEICESTER, ENGLAND - NOVEMBER 20: Christian Pulisic of Chelsea celebrates after scoring a goal to make it 0-3 during the Premier League match between Leicester City and Chelsea at The King Power Stadium on November 20, 2021 in Leicester, England. (Photo b

Credit imagine: Getty Images

Chelsea a investit aproape 200 de milioane de € în transferuri în această vară, dar Thomas Tuchel își dorește în continuare întăriri. Oficialii fac eforturi să-i îndeplinească doleanțele antrenorului, dar în această perioadă e mai greu de adus jucători, deoarece majoritatea echipelor și-au conturat loturile pentru noul sezon și nu doresc să renunțe acum la fotbaliști importanți.
Totuși, presa engleză scrie că Chelsea încearcă o mutare spectaculoasă. Mai exact, londonezii îl vor pe Nicolo Zaniolo, starul celor de la AS Roma. În schimb, Chelsea îl oferă pe Christian Pulisic, un jucător care pe care a plătit 60 de miioane de € în 2019, când l-a adus de la Borussia Dortmund.
De când Tuchel a venit la echipă, americanul a fost folosit din ce în ce mai puțin, fiind chinuit și de probleme medicale. În stagiunea trecută, Pulisic a jucat 22 de meciuri în Premier League, reușind să marcheze numai de 6 ori.
Ca atare, Tuchel este dispus să renunțe la el, iar un schimb cu Zaniolo îi surâde neamțului de pe banca "albaștrilor". Deși nu este un marcator deosebit, Zaniolo poate juca atât ca mijlocaș ofensiv, al doilea vârf sau chiar extremă, astfel că ar fi un jucător ideal pentru antrenorul lui Chelsea.
Citește și:

Chelsea îl oferă pe Pulisic în schimbul lui Zaniolo

Rămâne de văzut dacă AS Roma va renunța la perla sa. Zaniolo a fost curtat intens de Juventus în această vară, dar capitolinii au refuzat să-l cedeze pentru a nu întări o rivală. Recent, Tottenham a făcut o ofertă de peste 40 de milioane de € pentru mijlocașul ofensiv de 23 de ani, dar Mourinho a intervenit și s-a opus mutării.
Zaniolo mai are numai doi ani de contract cu Roma, și oficialii giallorosilor ar prefera să-l cedeze acum, pentru a încasa o sumă mare în schimbul său, una pe care nu o vor obține în vara viitoare, când fotbalistul va fi intrat în ultimul an de contract.
Zaniolo a ajuns la Roma în 2018, când formația din Cetatea Eternă a plătit numai 4,5 milioane de € în schimbul său către Inter. De atunci, fotbalistul a progresat enorm, iar în ultimele două sezoane a avut prestații constant bune, care l-au adus în atenția marilor cluburi. În stagiunea precentă, Zaniolo a jucat 28 de meciuri în Serie A, marcând două goluri și oferind 5 assist-uri, dar cifrele sale au fost mult mai bune în Conference League, unde în 10 partide a înscris de 5 ori și a dat 3 pase decisive.
Un schimb între Zaniolo și Pulisic ar putea fi benefic pentru toate părțile implicate. Italianul pare tentat să plece la o echipă mai mare, pe un salariu superior, în timp ce Pulisic și-ar putea relansa cariera la Roma, deoarece se pare că la Chelsea a intrat într-un con de umbră din care cu greu va reuși să iasă. Cheia este la Jose Mourinho, pentru că dacă lusitanul își va da acceptul, tranzacția ar putea fi oficializată în zilele următoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo