Christian Eriksen își continuă povestea de film în fotbalul mondial. În urmă cu un an, danezul a fost aproape de moarte, după ce a suferit un stop cardiac în timpul meciului dintre Danemarca și Finlanda, de la EURO, iar astăzi a semnat cu Manchester United, unul dintre cele mai galonate cluburi din lume.
Mijlocașul de 30 de ani a jucat în a doua parte a sezonului trecut la Brentford și a demonstrat că nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbal, astfel că marile echipe s-au înghesiut să-l achiziționeze în această vară. Deși a avut multe oferte, Eriksen a decis să meargă la Man United, semnând un contract valabil pe 3 sezoane.
Premier League
Roy Keane și Paul Scholes, duri cu jucătorii lui United: "Lipsește inteligența fotbalistică"
ACUM 15 ORE

Christian Eriksen este jucătorul lui Manchester United

Danezul a recunoscut că grandoarea clubului de pe Old Trafford și discuțiile purtate cu Erik Ten Hag l-au determinat să aleagă United.
"Manchester United este un club special și abia aștept să încep. Am avut privilegiul de a juca pe Old Trafford de multe ori, dar să o fac în tricoul lui United va fi un sentiment uimitor. Am văzut munca lui Erik Ten Hag la Ajax și știu nivelul de pregătire pe care el și personalul său îl oferă în fiecare zi. Este clar că este un antrenor fantastic.
După ce am vorbit cu el și am aflat mai multe despre viziunea lui și despre felul în care își dorește ca echipa să joace sunt și mai entuziasmat de viitor. Am încă ambiții majore, există lucruri mari pe care știu că le pot realiza, iar acesta este locul perfect pentru a-mi continua călătoria", a spus Eriksen la conferința de presă de prezentare, citat de Daily Mail.
United consideră că a dat o adevărată lovitură prin aducerea lui Eriksen, mai ales că danezul a semnat din postura de jucător liber.
"Christian a fost unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi din Europa de-a lungul carierei sale. Nu este de mirare că a avut atâtea opțiuni în această vară, așa că ne bucurăm cu adevărat că a fost convins că acesta este clubul potrivit pentru el.Pe lângă tehnica sa remarcabilă, Christian va veni cu o experiență uriașă și abilități de lider și așteptăm cu nerăbdare să vedem beneficiile acestor calități pe teren în sezonul viitor și nu numai", a declarat John Murtough, Directorul Sportiv al celor de la United.
Eriksen nu se va deplasa în Australia, acolo unde "diavolii" vor mai sta o săptămână pentru a se pregăti pentru noul sezon. Danezul se va antrena individual la centrul de la Carrington și va ajunge sub comanda lui Ten Hag imediat ce echipa va reveni în Anglia.
Debutul lui Eriksen în tricoul lui United ar putea avea loc în amicalul cu Atletico Madrid, programat pe 30 iulie sau în cel cu Rayo Vallecano de a doua zi. Dacă Ten Hag nu-l va folosi în aceste partide, danezul ar putea debuta direct într-un meci oficial. "Diavolii" vor juca în prima etapă din Premier League cu Brighton, pe 7 august.
Citește și:
Premier League
Erik ten Hag, după debutul cu înfrângere la Manchester United: "Trebuia să jucăm mult mai bine"
ACUM 17 ORE
Premier League
Maguire, după înfrângerea lui Manchester United cu Brighton: "Nu am fost pe aceeași lungime de undă"
ACUM 17 ORE