Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cifrele devastatoare prin care Erling Haaland sperie Premier League

Ion Alexandru

Actualizat 28/08/2022 la 07:31 GMT+3

Erling Haaland a fost motorul revenirii fabuloase a lui Manchester City, pe teren propriu, cu Crystal Palace. Norvegianul a reușit o triplă și campionii Angliei s-au impus cu 4-2, după ce la pauză tabela arăta un neverosimil 0-2.

Erling Haaland´s Statue wurde gestohlen

Credit imagine: Getty Images

Toată Europa s-a luptat pentru semnătura lui Erling Haaland în această vară, dar a existat un singur câștigător. Pep Guardiola l-a convins să vină la Manchester City, iar norvegianul arată că adaptarea sa merge perfect. După o repriză cenușie a campionilor în fața lui Crystal Palace, fanii și-au adus aminte de acel 0-2 din sezonul trecut. Nu știm exact care a fost discursul din vestiar la pauză, dar băieții lui Guardiola au revenit pe teren foarte motivați și acel 0-2 de la pauză a fost pulverizat în 28 de minute de vis. Erling Haaland a reușit primul hattrick în Premier League și este deja golgheterul incontestabil al competiției după 4 etape. Zâmbetul satisfăcut al lui Pep Guardiola după golul de 4-2 a fost momentul zilei pe Etihad, un stadion care și-a găsit un nou zeu. Haaland are 6 goluri în primele 4 etape și pare că este doar încălzirea pentru un nou sezon cu cifre înfricoșătoare.
Cine va câștiga, în sezonul 2022-2023, titlul în Premier League?

Haaland are o medie amețitoare de la debutul la Salzburg

121 de goluri în 121 de meciuri! Erling Haaland a marcat un gol pe meci de la debutul în 24 februarie 2019 în tricoul lui Salzburg. Nici Messi sau Cristiano Ronaldo nu se pot lăuda cu asemenea cifre între 19 și 22 de ani. Lionel Messi a marcat pentru Barcelona 71 de goluri în 127 de meciuri, iar Cristiano Ronaldo a dat pentru Machester United 44 de goluri în 150 de meciuri, în acest interval de vârstă.
Progresia sa fantastică a început în Austria, dar evoluțiile în Champions League au fost edificatoare pentru ceea ce avea să urmeze. Debutul în competiția regină a fotbalului a fost perfect, cu un hattrick împotriva lui Genk. A urmat transferul la Dortmund, unde robinetul de goluri a rămas deschis. Tânărul atacant norvegian a avut Bundesliga la picioare, cu cele 86 de goluri în 89 de meciuri marcate în tricoul Borussiei.
Citește și:
Transferul la Manchester City a fost privit cu circumspecție, iar specialiștii au îndemnat la calm pentru a lua presiunea de umerii fotbalistului care a împlinit acum o săptămână 22 de ani. Haaland a răspuns prin evoluții devastatoare în fața porții. Dubla cu West Ham a fost completată de pasa de gol cu Bournemouth, o reușită în egalul de la Newcastle și hattrick-ul din revenirea spectaculoasă cu Crystal Palace.
Nici la națională nu stă rău, cu 20 de goluri în 21 de meciuri pentru Norvegia.
La 22 de ani, Haaland face deja colecție de...mingi. 13 hattrick-uri l-au făcut să aducă acasă mingi de meciurile în care le-a reușit. 5 au fost pentru Salzburg, 3 cu Borussia Dortmund, 2 în Norvegia și a avut de așteptat doar 4 etape pentru primul în Premier League. În plus, norvegianul se laudă cu un poker la Dortmund și unul în tricoul lui Molde la numai 16 ani.
Ca un fapt curios, meciul în care a marcat cele mai multe goluri a fost pentru naționala Norvegiei. La Mondialul sub 20 de ani, Haaland a înscris de 9 ori în poarta Hondurasului.
UN lucru este clar suntem martorii unei progresii fantastice, iar Balonul de Aur pare o formalitate în anii următori pentru Erling Haaland, mai ales după transferul la o echipă atât de puternică cum este Manchester City. Guardiola știe că are în vestiar un diamant și, mai important, are tot ce-i trebuie pentru a-l șlefui cu migală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo