Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Cine e?" Fotbalistul ajuns la Chelsea a fost curtat de Tottenham, dar nu auzise de Spurs până atunci

Irina Aldea

Publicat 30/09/2022 la 16:19 GMT+3

Armando Broja, atacantul lui Chelsea, recunoaște că s-a întrebat minute-n șir "cine este Tottenham?" atunci când a obținut prima sa mare mutare în fotbalul englez, la Chelsea.

Chelsea & Armando Broja

Credit imagine: Getty Images

În vârstă de 21 de ani, Armando Broja a atras atenția scouterilor lui Spurs cu reușitele sale de golgheter în tinerețe și i s-a oferit șansa de a se alătura academiei lor. La acea vreme, Broja nu avea nicio idee unde merge, atacantul nefiind sigur dacă echipa din nordul Londrei era o echipă grea din Premier League sau o echipă mică din Sunday League.
"Îmi amintesc că am mers la un turneu. Scouterul de la Tottenham a venit de fapt să urmărească un alt băiat. S-a întâmplat să joc bine în acel turneu și am fost desemnat cel mai bun marcator și cel mai bun jucător al turneului, așa că i-au abordat pe mama și pe tata înainte ca eu să știu despre asta", a spus Broja despre acel moment.
CITEȘTE ȘI:

"Cine e Tottenham?" Fotbalistul ajuns la Chelsea habar nu avea cine e Spurs

"Așa că, atunci când m-am întors din turneu, mama și tata mi-au spus: "Tottenham a venit la noi", iar eu mă gândeam: "Cine este Tottenham?". Pentru că eram destul de tânăr, nu știam nimic în afară de echipa mea din Sunday League. Așa că în mintea mea era doar Burnham Juniors - asta era tot ce știam!", a transmis Borja.
Broja a mers la Academia lui Tottenham, dar nu a rezistat mult timp acolo înainte de a i se prezenta o oportunitate de vis de a se alătura lui Chelsea: "Am câștigat cu 12-0, cred, iar eu am marcat nouă goluri. Imediat după aceea, cei doi băieți de la Chelsea au venit și mi-au spus 'wow, te vrem'. Când au spus asta, nu m-am mai gândit la nimic altceva, am vrut doar să mă alătur lui Chelsea. Așa că, în cele din urmă, asta s-a întâmplat, evident, și m-am alăturat lui Chelsea la sfârșitul juniorilor Under-9, începutul juniorilor Under-10, așa că am fost acolo de atunci", a mai spus atacantul în vârstă de 21 de ani, care are contract cu Chelsea până pe 30 iunie 2028.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo