Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

City a dat de pământ cu United în derby-ul din Manchester! Haaland, al treilea hat-trick al sezonului

Bianca Dumitru

Publicat 02/10/2022 la 17:56 GMT+3

Manchester City a învins-o, în această după-amiază, fără drept de apel, scor 6-3, pe Manchester United, pe teren propriu, în meciul din a 9-a etapă a Premier League.

Manchester City - Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Manchester City a câștigat în această după-amiază, fără probleme, derby-ul cu Manchester United, impunându-se pe teren propriu cu scorul de 6-3, în meciul din a 9-a etapă a Premier League.
Echipa lui Pep Guardiola a început meciul în forță, având prima ocazie importantă în minutul 3, când Haaland a reluat cu capul, balonul a fost respins de McTominay până la De Bruyne care a șutat în brațele lui De Gea.
Foden a reușit să deschidă scorul în minutul 8, după o centrare pe jos a lui Bernardo Silva. Gundogan ar fi putut mări diferența după alte 10 minute, dar șutul său din lovitură liberă a lovit bara.
În minutul 34, Haaland și-a trecut numele pe tabelă, înscriind cu capul după un assist al lui De Bruyne. Cei doi au contribuit, 3 minute mai târziu, la un alt gol, iar până la pauză, Foden a modificat tabela în 4-0, după o centrare a lui Haaland.
Citește și:

Haaland, de neoprit la Manchester City

În repriza a doua, cei de la Manchester City au luat ușor piciorul de pe accelerație. Antony a reușit să reducă din diferență în minutul 56, marcând după un șut superb, la care Ederson nu a avut nicio șansă de a interveni.
Cu toate astea, gazdele s-au aflat în continuare la conducerea jocului. Haaland a reușit al treilea său gol de astăzi în minutul 65, în urma unui șut din interiorul careului. Norvegianul a devenit astfel primul jucător din istoria Premier League care a marcat de câte 3 ori în 3 meciuri consecutive pe teren propriu.
Foden nu s-a lăsat nici el mai prejos și a mai trimis o dată mingea în plasa porții lui De Gea, în minutul 73, după un șut puternic de la colțul scurt.
Martial a modificat tabela în minutul 84, înscriind cu capul din interiorul careului mic, iar după 6 minute a stabilit și scorul final, marcând dintr-o lovitură de la 11 metri.
În urma acestui rezultat, Manchester City a ajuns la 20 de puncte, fiind pe locul 2 în clasamentul din Premier League, în timp ce Manchester United ocupă locul 6, cu 12 puncte.
În următoarea etapă a campionatului Angliei, echipa lui Pep Guardiola va da peste Southampton, tot pe teren propriu, iar formația lui Erik ten Hag se va deplasa la Everton.
Până atunci, City o va înfrunta miercuri pe FC Copenhaga, în a treia etapă a grupelor Champions League, iar United va juca joi cu Omonia, în grupele Europa League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo