Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

City a învins-o clar pe Leeds și rămâne aproape de Arsenal! Haaland a mai doborât două recorduri

Nicu Savin

Actualizat 29/12/2022 la 00:11 GMT+2

Manchester City a învins-o cu 3-1 pe Leeds, în ultimul meci al etapei de Boxing Day din Premier League. Erling Haaland a reușit o dublă și a setat alte două recorduri uluitoare.

De Bruyne y Haaland celebrando un gol en el Leeds-Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Leeds - Manchester City a fost ultima partidă din etapa de Boxing Day din Premier League. Arsenal a învins-o pe West Ham, iar campioana nu avea voie să facă vreun pas greșit pe Elland Road pentru a rămâne aproape de "tunari" în partea de sus a clasamentului. "Cetățenii" nu au avut emoții decât până au reușit primul gol, după care au controlat jocul fără probleme.
Haaland putea deschide scorul după doar câteva zeci de secunde. Norvegianul a scăpat singur cu Meslier, dar nu l-a putut loba pe francez și apoi un fundaș al gazdelor a îndepărtat pericolul. City a continuat să joace în situl caracteristic, măcinând prin pase repetate apărarea adversă, dar în multe momente a părut că mașinăria lui Guardiola macină în gol.
Haaland a mai ratat o ocazie uriașă în minutul 28, când Meslier s-a opus din nou în situație de unu la unu cu norvegianul. La câteva minute distanță, Grealish a primit o centrare excelentă de pe partea dreaptă, dar a fost derutat de un fundaș advers și a trimis imprecis, peste poartă. Gundogan a avut și el șansa de a deschide scorul, dar Meslier a fost în zi mare și a intervenit salvator și în fața germanului.
Grealish a ratat o ocazie monumentală în minutul 45 și se părea că la pauză se va intra cu tabela intactă, dar City a deschis scorul la ultima fază. Meslier a apărat un șut al lui Mahrez, dar mingea a sărit la Rodri, iar ibericul a înscris cu o execuție ușoară. A fost primul gol al mijlocașului în acest sezon, în care are și 4 assist-uri.

Manchester City ține aproape de Arsenal! Haaland, noi recorduri uluitoare

Golul primit în finalul primei părți le-a turnat plumb în ghete jucătorilor lui Leeds, care au început dezastruos actul secund. În minutul 50, o eroare gravă la construcție l-a lăsat pe Grealish singur cu portarul. Englezul i-a pasat lui Haaland, care a marcat fără probleme în poarta goală. A fost al 25-lea gol marcat de norvegian pentru City, care a adevenit jucătorul care atinge cel mai repede această bornă sub comanda lui Pep Guardiola (20), depășind recordul lui Messi (28).
Leeds a căzut complet după golul de 2-0, iar scenariul s-a repetat în minutul 64, când Grealish i-a pasat din nou decisiv lui Haaland, care a majorat avantajul gazdelor. A fost al 20-lea gol marcat de atacant în Premier League, toate în doar 14 meciuri, ceea ce reprezintă un nou record al competiției. Precentul îi aparținea lui Kevin Phillips, care marcase primele sale 20 de goluri în 21 de partide.
Leeds a redus din diferență în minutul 73 prin Pascal Struijk, care a reluat cu capul în poartă după o lovitură de colț. Era totuși prea târziu pentru o revenire, iar City a gestionat ca o echipă mare finalul de meci, terminându-se 3-1.
În urma acestui succes, Manchester City s-a apropiat din nou la 5 puncte de liderul Arsenal, în timp ce Leeds rămâne în zona periculoasă a clasamentului, fiind pe locul 15. Cele două echipe vor juca din nou în ultima zi a anului: City va primi vizita lui Everton, în timp ce Leeds se va deplasa la Newcastle.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo