Tottenham este una dintre cele mai active echipe din Premier League pe piața transferurilor în această vară. Londonezii au dat două lovituri de răsunet prin achizițiile lui Ivan Perisic, venit gratis de la Inter, respectiv Yves Bissouma, luat de la Brighton pentru aproximativ 27 de milioane de £.
Daniel Levy nu s-a oprit însă aici și Antonio Conte va primi și alte întăriri. Tottenham a ajuns la un acord cu FC Barcelona pentru împrumutul pe un an al lui Clement Lenglet și a rezolvat în proporție mare și transferul lui Richarlison de la Everton.
Brazilianul și-a manifestat dorința de a pleca de la formația lui Lampard, dorindu-și să joace într-o echipă cu aspirații mai înalte. Asaltat de oferte, atacantul ar fi ales în cele din urmă Tottenham, iar londoenzii vor plăti peste 40 de milioane de £ în schimbul său.
Premier League
Premier League | Analiza noului sezon, cu transferuri de senzație și cu o luptă pasionantă la titlu
05/08/2022 LA 11:22
Citește și:

Tottenham, aproape de a bate palma cu Everton pentru Richarlison

Conform Daily Mail, Everton a cerut 50 de milioane de £, dar va lăsa la preț, dat fiind faptul că situația financiară a clubului este destul de delicată, iar cu banii obținuți ar putea fi luați mai mulți jucători care să aducă un plus echipei lui Lampard. Nu toți banii plătiți de Spurs vor ajunge în conturile lui Everton, deoarece Watford a păstrat un procent de 10% dintr-un eventual transfer al brazilianului. Sursa citată notează că anunțul oficial se va face în următoarele 24 de ore, mai fiind de pus la punct doar câteva detalii contractuale.
Astfel, Richarlison au ruma să devină al doilea cel mai scump jucător din istoria lui Totteham. Doar pentru Tanguy Ndobmele londoenzii au plătit mai mult: 54 de milioane de £ către Lyon, în 2019.
Richarlison nu este un marcator deosebit, în 4 sezoane petrecute la Everton marcând 53 de goluri. Totuși, versatilitatea sa este pe placul lui Conte, iar un trio ofensiv format din Son, Kane și Richarlison ar putea crea panică pentru orice defensivă din Premier League.
Richarlison a ajuns în Europa în 2017, la Watford, și după numai un sezon Everton a plătit pentru el 40 de milioaned e £. Prestațiile bune din tricoul "caramelelor" l-au transformat într-un om de bază și la naționala Braziliei, pentru care a adunat deja 36 de selecții și 16 goluri.
Premier League
Nagelsmann a reușit să-l întărâte pe Conte: "E lipsit de respect!" Ce l-a deranjat pe italian
24/07/2022 LA 07:35
Premier League
Antonio Conte dă afară opt jucători, care au costat-o pe Tottenham 163 de milioane de euro
20/07/2022 LA 17:35