Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Critici dure pentru United după ce Ronaldo a rămas rezervă în duelul cu City: "Lipsă de respect!"

Bianca Dumitru

Publicat 02/10/2022 la 23:03 GMT+3

Cristiano Ronaldo a fost doar rezervă în derby-ul dintre Manchester City și Manchester United, din cea de-a noua etapă a Premier League. După meci, Roy Keane i-a criticat dur pe cei de pe Old Trafford pentru modul în care îl tratează pe starul portughez.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: AFP

Manchester City a învins-o fără drept de apel, scor 6-3, pe Manchester United, în meciul din a 9-a etapă a Premier League, cu scorul de 6-3. Erling Haaland și Phil Foden au reușit câte un hat-trick în poarta lui David De Gea, de cealaltă parte marcatori fiind Antony și Martial, acesta din urmă cu o dublă.
Cristiano Ronaldo nu a prins niciun minut în derby-ul de pe Etihad. Portughezul a ajuns la 5 meciuri consecutive în campionatul Angliei în care nu a făcut parte din echipa de start a lui Erik ten Hag.
Această situație l-a nemulțumit pe Roy Keane, care i-a criticat dur pe cei de la Manchester United pentru modul în care îl tratează pe starul lusitan.
Fostul fotbalist al "diavolilor roșii" a spus că Ronaldo ar fi trebuit să joace în duelul cu City indiferent de scor sau că, dacă nu mai are nevoie de el, United ar fi trebuit să-l lase să plece în perioada de mercato din vară.
"Cred că e ridicol pentru un jucător de statura lui ca Manchester United să îl lase pe bancă. Nu putea să-l bage pe teren astăzi? Normal, ar fi putut. Ce dacă ești condus cu 0-4?
Dacă te uiți la istoricul său, avea la fel de multe șanse ca ceilalți să bage mingea în poartă. Lumea e obsedată de treaba asta cu pressingul. Dacă îi dai mingea în zonele potrivite, va marca goluri.
Manchester United îl tratează cu lipsă de respect pe Ronaldo. Cred că ar fi trebuit să fie lăsat să plece vara aceasta. A avut posibilitatea, știu asta sigur. Ideea că Ten Hag nu a avut de ales e o porcărie. A avut șanse, patru sau cinci șanse foarte bune. Ok, azi l-a băgat pe Martial, care a marcat de două ori, se justifică schimbarea.
Dar, vorbind la general, privind în ansamblu, tot nu îl va folosi pe Ronaldo. L-a băgat doar în două meciuri din Europa League. Situația va deveni din ce în ce mai urâtă", a declarat Roy Keane.
Citește și:

De ce nu l-a folosit Ten Hag pe Ronaldo în derby-ul cu City

După o primă repriză în care echipa sa parcă nu a fost pe teren, Erik ten Hag a încercat să schimbe unele aspecte în jocul lui Manchester United. Antrenorul i-a trimis pe gazon în repriza a doua pe Shaw, Casemiro, Martial și Fred, lăsându-l pe Cristiano Ronaldo pe banca de rezerve.
Întrebat la finalul partidei de ce nu l-a folosit niciun minut pe starul portughez, Ten Hag a spus că decizia lui s-a bazat pe respectul pe care i-l poartă.
"Nu l-am introdus pe teren pe Cristiano din respect pentru el, pentru marea lui carieră. Și apoi am vrut să-i ofer un avantaj lui Anthony Martial, care are nevoie de minute, dar nu vreau să scot asta în evidență", a explicat Erik ten Hag.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo