Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David De Gea, record istoric în Premier League! Bornă impresionantă atinsă de portarul lui Manchester United

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/02/2023 la 17:35 GMT+2

David de Gea a atins o bornă impresionantă în Premier League, după partida dintre Leeds și Manchester United. Portarul spaniol este primul jucător non-britanic care ajunge la 400 de partide în campionatul Angliei și va avea ocazia de a ridica și mai mult ștacheta.

David de Gea

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
David de Gea, portarul celor de la Manchester United, a ajuns la o bornă istorică în Premier League. La partida cu Leeds United, spaniolul a bifat partida cu numărul 400 în tricoul "diavolilor", devenind primul jucător non-britanic din campionatul englez care atinge această cifră, în tricoul unei singure echipe.
Goalkeeper-ul, care a ajuns pe Old Trafford în 2011, atunci când United îi plătea lui Atletico Madrid în jur de 25 de milioane de euro, a devenit repede numărul 1 al formației engleze și se află în formula de start meci de meci.
De Gea a fost titular și cu Leeds, într-un meci din cadrul etapei a 23-a din Premier League. El a devenit, de asemenea, și cel mai tânăr portar care ajunge la 400 de partide în campionat, la 32 de ani și 97 de zile, depășindu-l pe Shay Given, care deținea recordul, la 33 de ani și 335 de zile.
5 jucători non-britanici au jucat mai multe meciuri decât De Gea în Premier League, însă fiecare dintre ei a trecut pe la mai multe echipe până a atinge borna celor 400 de meciuri. Este vorba despre Mark Schwarzer (514 de meciuri), Sylvain Distin (469 de meciuri), Brad Friedel (450 de meciuri), Petr Cech (443 de meciuri), and Jussi Jaaskelainen (436 de meciuri).

Erik ten Hag cere întăriri la Manchester United

Gruparea din Manchester a fost schimbată în bine de numirea lui Erik ten Hag ca antrenor, iar acest aspect poate fi vizibil în rezultatele echipei. United se află pe locul al treilea în Premier League, este în fazele eliminatorii Europa League, în optimile FA Cup și în finala Cupei Ligii Angliei.
Tehnicianul batav a vorbit despre lotul său și a declarat că vrea să aducă în continuare jucători pentru a putea lupta pe toate cele patru fronturi și în sezoanele viitoare. Declarația lui Ten Hag vine după ce mai mulți jucători de bază din lot au lipsit în partida cu Leeds, la capătul căreia United a obținut doar un rezultat de egalitate.
"Dacă vrem să reconstruim Manchester United, avem nevoie de jucători de top, dar și dubluri pe fiecare poziție, pentru că vrem să jucăm în atât de multe competiții. Ați văzut în ultimul meci (n.r. cel cu Leeds), cum ducem lipsă de calitate pe unele posturi. Asta nu se poate întâmpla dacă vrei să concurezi pentru cel mai înalt nivel.
Sunt aici să conduc echipa, să scot ce e mai bun din ei și sigur am responsabilitatea să aduc jucătorii potriviți. Există multă comunicare despre asta cu cei din conducere, dar sunt aici să ating obiecitvele sportive, nu cele financiare", a declarat batavul, citat de Daily Mail.
Manchester United se afla pe locul 3 în Premier League, înaintea partidei cu Leeds. Formația de pe Old Trafford avea 43 de puncte, cu două mai puțin decât rivala City și cu un meci în plus disputat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo