Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Gea, despre sezonul trecut al lui Manchester United: "Penibil". De ce este în continuare fericit pe Old Trafford

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/07/2022 la 21:03 GMT+3

Manchester United a avut o evoluție slabă în sezonul trecut. Echipa antrenată în prezent de Erik ten Hag a terminat pe locul șase în Premier League, iar "diavolii roșii" vor juca doar în Europa League sezonul viitor. Deși David de Gea, portarul lui United, a descris sezonul trecut ca fiind "penibil", fotbalistul spaniol ar fi foarte bucuros dacă și-ar încheia cariera la Manchester United.

David De Gea celebrates

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Răzvan Rădulescu
David de Gea ar fi putut ajunge la Real Madrid în 2015, însă portarul spaniol a rămas pe Old Trafford și a câștigat Cupa FA, Cupa Ligii Angliei, Europa League, dar cel mai important, Premier League. În 2013, goalkeeper-ul era la al doilea sezon în tricoul lui United și reușea să obțină titlul în Anglia sub comanda lui Sir Alex Ferguson.

David de Gea, despre sezonul trecut: "un dezastru", "o mizerie"

În ultimii ani, Manchester United nu a impresionat prin jocul său, iar ultimul sezon l-a făcut pe David de Gea să răbufnească. Potrivit Daily Mail, portarul spaniol a descris sezonul trecut ca fiind "penibil". Portarul naționalei Spaniei este al doilea cel mai longeviv jucător din lotul lui United după Phil Jones. De Gea venea la United în 2011, de la Atletico Madrid pentru 25 de milioane de euro.
"Diavoli roșii" încep sezonul 2022/2023 sub comanda unui nou antrenor. Erik ten Hag o va pregăti în perioada următoare pe Manchester United, iar evoluțiie din meciurile amicale ale echipei le dau speranțe suporterilor. De asemenea, United are nevoie de David de Gea în cea mai bună formă, după ce sezonul precedent clubul a încasat 57 de goluri.
"Pentru mine și pentru toată lumea a fost un sezon foarte greu, uneori jenant. Unele meciuri au fost o mizerie, un dezastru. Ar trebui să învățăm din sezonul trecut", au fost cuvintele lui de Gea.
Citește și:

De Gea vrea să rămână pe Old Trafford până la finalul carierei

Deși nu traversează cea mai bună perioadă la clubul din Premier League, David de Gea spune că ar fi bucuros să rămână la United până la finalul carierei. Fotbalistul spaniol mai are contract cu United încă un an, cu opțiune de prelungire pentru un sezon.
"Aș fi foarte bucuros să fiu aici cât timp vor ei. Dacă mă lasă să rămân aici, voi rămâne cu siguranță. Sunt foarte confortabil foarte fericit și sper că înainte să plec să putem câștiga un trofeu", a declarat De Gea într-un interviu, citat de Daily Mail.
De Gea a împărțit minutele sezonul trecut cu Dean Henderson, însă spaniolul a devenit din nou principalul portar al lui Manchester United, după ce goalkeeper-ul englez a fost transferat la Nottingham Forest.
Cotat la 15 milioane de euro conform Transfermarkt, David de Gea va începe noul sezon din Premier League, alături de Manchester United, pe 7 august împotriva lui Brighton.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo