Articol scris de Adrian Cristea
Antonio Conte nu se va putea folosi de cel mai nou jucător al său, Richarlison, în etapa de debut a sezonului, împotriva celor de la Southampton. Incidentele din meciul cu Chelsea, în care a marcat golul victoriei, contribuind în mare măsură la salvarea de la retrogradare a caramelelor, i-au adus brazilianului, deja fostul jucător al lui Everton, o suspendare de o etapă.
Imediat după marcarea golului, Richarlison a ridicat o fumigenă aruncată pe teren de fanii de pe Goodison și a decis să o arunce înapoi în tribune. Momentul cu o mare încărcătură emoțională (ținând cont de lupta în care clubul a fost angrenat pe final de campionat) a dat foarte bine pe social media.
Premier League
Premier League | Analiza noului sezon, cu transferuri de senzație și cu o luptă pasionantă la titlu
05/08/2022 LA 11:22
Cei din birourile Comisiei de Disciplină a FA, însă, nu au fost la fel de impresionați și, ținând cont de faptul că materialele pirotehnice sunt interzise pe stadioanele din Anglia, aceștia i-au acordat brazilianului o amendă de 25.000 de lire și această suspendare de o etapă.
Jucătorul de 25 de ani a admis, în timpul unei audieri ulterioare, că gestul din minutul 46 al respectivului meci a fost unul nepotrivit.
Decizia FA, deși corectă conform regulamentului, ridică și semne de întrebare între fanii adversarilor lui Everton din lupta pentru evitarea retrogradării. Aceștia consideră că suspendarea trebuia aplicată mult mai repede, în finalul sezonului, când "bătălia" pentru rămânerea în prima ligă era încă în toi și nu acum, când practic devine irelevantă.
Citește și:

Tottenham se întărește pentru lupta la titlu

După transferul lui Ivan Perisic, Spurs a bătut palma cu Everton pentru transferul definitiv al lui Richarlison. Într-o afacere de 58 de milioane de euro, brazilianul trecut și pe la Watford li se alătură lui Kane și Son în încercarea lui Conte de a câștiga trofee la Tottenham.
Este al doilea cel mai scump transfer din istoria londonezilor, aceștia plătind 60 de milioane de euro pentru Tanguy Ndombélé de la Olympique Lyon, în 2019.
Rămâne de văzut dacă impactul brazilianului, cu 36 de selecții pentru Selecao, va fi mai mare decât al mijlocașului francez.
Conte nu a greșit până acum cu oamenii aduși la Spurs, reușind să prindă un loc de Champions League după un final de sezon spectaculos. Se anunță vremuri interesante în nordul Londrei.
Premier League
Nagelsmann a reușit să-l întărâte pe Conte: "E lipsit de respect!" Ce l-a deranjat pe italian
24/07/2022 LA 07:35
Premier League
Antonio Conte dă afară opt jucători, care au costat-o pe Tottenham 163 de milioane de euro
20/07/2022 LA 17:35