Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Demis aseară de Chelsea, Graham Potter putea prelua rapid o altă formație din Premier League

Tibi Munteanu

Actualizat 03/04/2023 la 20:44 GMT+3

Graham Potter a fost demis ieri de către conducerea lui Chelsea, după ce a înregistrat a 11-a înfrângere în 31 de meciuri pe banca londonezilor, de data aceasta contra celor de la Aston Villa. Britanicul de 47 de ani a lăsat echipa pe 11 în clasament și poate prelua o formație aflată la lupta pentru evitarea retrogradării.

Graham Potter is the new head coach of Chelsea

Credit imagine: Getty Images

Chelsea și-a pierdut răbdarea cu Graham Potter în urma eșecului de pe teren propriu, 2-0 cu Aston Villa și a decis să nu îi mai acorde șanse antrenorului de 47 de ani, fiind a 2-a demitere în acest sezon pentru londonezi, după ce predecesorul său, Thomas Tuchel, a fost în același mod îndepărtat de la echipă.
Bilanțul englezului nu a fost deloc unul pe placul suporterilor "albaștrilor", ba chiar din contră, Potter a reprezentat cel mai slab mandat din istoria antrenorilor de la Chelsea, cu 12 victorii, 8 remize și 11 înfrângeri.
Potter îi lasă pe londonezi pe locul 11, la 12 puncte de locul 4, iar fostul tehnician de la Brighton se poate "lăuda" cu o contra-performanţă istorică: a obţinut 1,27 puncte/meci, egalând cel mai slab parcurs al unui manager al "albaştrilor" în istoria Premier League (Glenn Hoddle a mai avut un procentaj similar de puncte obţinute/partide).

Demis de Chelsea, Potter a fost aproape de a prelua altă formație din Anglia

Faptul că Graham Potter și-a pierdut slujba de la Chelsea nu pare să fie o situație chiar atât de neagră pentru acesta, având în vedere că unul dintre cluburile din Premier League e deja cu ochii pe el.
Potrivit publicației Mirror, Leicester City este echipa care și l-ar dori la cârmă pe Potter, după ce s-a despărțit tot în acest weekend de Brendan Rodgers, antrenor alături de care "vulpile" nu păreau că pot scăpa de emoțiile retrogradării.
Conform aceleiași surse, se pare că britanicul nu se grăbește și ar prefera să aibă parte de o pauză până la finalul sezonului, urmând ca în vară să preia o altă echipă, probabil nedorind să-și asume o potențială retrogradare pe banca lui Leicester, pentru că e clar că imaginea sa ar fi grav impactată.
Leicester e penultima în Premier League, cu doar 25 de puncte acumulate în 28 de meciuri și un golaveraj negativ, 39 cu 49. Programul nu-i avantajează deloc pe foștii campioni din 2016, având în vedere că în ultimele 10 etape vor da piept cu Manchester City, Liverpool sau Newcastle, formații în fața cărora e greu să obțină rezultate pozitive.
În situația în care ar prelua totuși Leicester City, Graham Potter ar putea dovedi că este un manager bun și chiar ar putea să dea o replică celor din conducerea londonezilor, așa cum a făcut-o Thomas Tuchel, cel care a semnat între timp cu Bayern Munchen, cea mai bine cotată echipă din Germania.
Citește și:

Interimarul lui Chelsea regretă plecarea lui Graham Potter

După despărțirea de Potter, pe banca lui Chelsea a rămas spaniolul Bruno Saltor, cel care va fi pe bancă la următorul meci al londonezilor, împotriva lui Liverpool. Acesta a vorbit înaintea duelului contra trupei lui Klopp despre demiterea fostului său coleg de la Brighton.
Saltor a dezvăluit că au fost ore dificile pentru toți cei implicați la club și s-a arătat dezamăgit de despărțirea de Graham Potter și Billy Reid, secundul acestuia:
"A fost dificil din toate punctele de vedere. Trebuie să te ocupi de conferințe de presă, jucători, relația cu Graham și Billy, cum le afectează familiile. Au fost 12 ore dificile.
Este o zi tristă pentru staff pentru că pleacă Graham și Billy, doi antrenori de top și doi oameni deosebiți. Eu trebuie să rămân profesionist, să ajut jucătorii să se pregătească pentru meci cât mai bine. Tocmai ce am vorbit cu Graham în urmă cu câteva minute și vă salută pe toți.
Faptul că sunt aici i se datorează lui Graham și clubului. Ei au considerat că este pasul potrivit și sunt aici pentru a încerca să ajut. Voi încerca să duc munca mai departe. Cred că Graham a făcut o treabă grozavă, dar fotbalul este complex și trebuie să mergem mai departe", a declarat Bruno Saltor, la conferința de presă premergătoare partidei cu Liverpool.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo