Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dovada că Haaland a mers la City pentru Guardiola! Clauza care dă peste cap planurile altor granzi

Nicu Savin

Publicat 16/03/2023 la 14:15 GMT+2

Erling Haaland are contract cu Manchester City până în 2027, dar presa internațională a scris în mod repetat că există o clauză prin care starul poate pleca mai repede dacă se plătesc 200 de milioane de € la schimb. Aceasta urma să intre în vigoare în 2024, dar presa iberică scrie că termenul s-a prelungit cu un an și are legătură cu faptul că Pep Guardiola a semnat la rându-i un nou contract.

Erling Braut Haaland and Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland a ales Manchester City în vara trecută, deși a avut oferte și de la alte mari echipe ale Europei. Faptul că tatăl său a jucat la gruparea de pe Etihad, stabilitatea clubului și prezența lui Guardiola pe bancă au contat enorm în decizia atacantului, care a fost una inspirată, cel puțin dacă privim realizările sale din acest sezon.
Haaland a semnat cu City până în 2027, dar imediat după parafarea înțelegerii presa internațională a scris că există o clauză specială în contract, prin care norvegianul poate pleca la orice club care plătește 200 de milioane de €, începând cu 2024.
Performanțele sale și faptul că sumele aruncate în fotbal sunt din ce în ce mai mari au dus la apariția unor zvonuri că echipe precum PSG sau Real Madrid nu se vor crampona la 200 de milioane de € pentru a-și asigura serviciile lui Haaland din vara lui 2024. Totuși, planurile acestor granzi sunt date peste cap de ultimele vești legate de contractul starului de 22 de ani.

Haaland, legat de Manchester City cel puțin până în 2025

Conform programului sportiv Tot Costa de Catalunya Radio, citat de AS.com, clauza de reziliere a lui Haaland va intra în vigoare abia în 2025. Prelungirea termenului are strictă legătură cu Pep Guardiola, care în toamna anului trecut a semnat un nou contract cu City, până în vara lui 2025.
Se pare că Haaland a impus clauza respectivă tocmai pentru a avea libertatea să plece de la echipă în momentul în care Guardiola nu va mai fi antrenor. Atâta timp cât managerul își prelungește contractul, clauza de reziliere a lui Haaland este anulată. În aceste condiții, City își permite să refuze orice ofertă pe numele norvegianului în următorii doi ani sau să ceară o sumă mai mare de 200 de milioane de €, echivalentul clauzei de reziliere.
Acest scenariu demonstrează că Haaland a ales să joace la City în special pentru a lucru cu Pep Guardiola. Fotbalul propus de antrenorul "cetățenilor" îl pune în valoare cel mai bine pe masivul atacant, deoarece acesta are parte de multe mingi în fața porții, acolo unde este letal pentru orice apărare.
Ultima demonstrație a făcut-o la duelul cu RB Leipzig din Champions League, când a marcat de 5 ori în succesul cu 7-0 al lui City, stabilind noi recorduri impresionante. Deși Haaland e golgheter în Premier League și în Champions League, Guardiola nu a ezitat să dezvăluie și unele nemulțumiri față de jocul atacantului său. Tehnicianul consideră că acesta ar trebui să se implice mai mult în jocul echipei, nu doar să finalizeze acțiunile coechipierilor săi. Totuși, orice reproș de acest gen este inutil atâta timp cât Haaland marchează pe bandă rulantă și echipa câștigă prin golurile sale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo