Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"E supraevaluat!" Rio Ferdinand nu vede cu ochi buni transferul lui Casemiro la Manchester United

Irina Aldea

Publicat 20/08/2022 la 20:03 GMT+3

Rio Ferdinand a evidențiat o serie de probleme în ceea ce privește transferul lui Casemiro la Manchester United, de la Real Madrid. Fostul fundaș al "diavolilor roșii" nu consideră că brazilianul va face diferența pe Old Trafford, chiar dacă admite că e un legendar fotbalist.

Casemiro & Rio Ferdinand

Credit imagine: Getty Images

Casemiro a semnat un contract pe 4 ani cu Manchester United, părăsind Real Madrid după o pauză de 9 ani (un sezon a fost împrumutat la FC Porto). Campioana Europei nu a dorit neapărat să-l vândă pe mijlocașul de 30 de ani, dar a respectat dorința jucătorului, care a simțit nevoia de a face o schimbare în cariera sa.
Brazilianul are pe Old Trafford un contract extrem de profitabil și va deveni al treilea cel mai bine plătit jucător al clubului. Casemiro aduce fără doar și poate experiență și o mentalitate de învingător la Man United, după ce a câștigat o serie de trofee - inclusiv Liga Campionilor de cinci ori, un număr incredibil. Cu toate acestea, în ciuda capacității sale dovedite pe Bernabeu, Ferdinand nu este complet convins de acest transfer, deoarece a sesizat câteva probleme.
CITEȘTE ȘI:

Rio Ferdinand privește cu reținere transferul lui Casemiro la Manchester United

Ferdinand a făcut referire la suma de transfer a lui Casemiro, la vârsta sa, la valoarea pe care o va avea la o posibilă mutare la altă echipă în viitor și la adaptarea la o echipă care se luptă chinuit pe toate planurile. Vorbind pe canalul său de YouTube, fostul fundaș al lui Man United a exclamat: "Nu am mai avut timp să mă gândesc la asta: Este Casemiro supraevaluat? Da.
Există aspecte negative? Da, există. Evident, vârsta, 30 de ani. N-aș spune că este un minus masiv, dar cred că, dacă vorbim din punct de vedere comercial, valoarea de revânzare va fi zero. Deci, este vorba de 60 de milioane de lire sterline, plus 10 milioane de lire sterline bonusuri, și apoi, evident, salariul uriaș. Deci, probabil că te uiți undeva aproape de 100 de milioane de lire sterline - dacă Man United va vedea ceva schimbat la echipă odată cu acest transfer, atunci e vorba de noroc.
Într-o perioadă în care nu există bani, se pare că nu putem aduce superstaruri, am pus toată speranța în el. Deci va trebuie să muncească din greu. E greu de imaginat să vină din Spania într-o echipă care este absolut lipsită de orice încredere, se luptă absolut în toate domeniile, tactic în special, fizic, mental. Cred că va fi o cerere uriașă pentru un jucător de 30 de ani să vină, să se reîncarce, să repornească și să plece ca din tun pe teren", a transmis Rio Ferdinand.
Totuși, Ferdinand a evidențiat și aspectele pozitive ale mutării lui Casemiro la Man United, descriindu-l pe mijlocaș ca fiind un "adevărat învingător": "Trebuie să spunem totuși că tipul este un adevărat învingător, știe cum să câștige, a fost parte integrantă în tot ceea ce a fost pozitiv la Real Madrid în ultimii ani. [El a fost] unul dintre principalii băieți alături de jucători precum Luka Modric, Toni Kroos, Karim Benzema. Cristiano [Ronaldo] înainte de asta. Când apar meciurile mari, acest tip performează. Știe ce face, este acolo cu un scop".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo