Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Enzo Fernandez, tot mai departe de a se transfera la Chelsea. De ce a picat mutarea

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/01/2023 la 12:51 GMT+2

Chelsea a făcut o ofertă de 126 de milioane de euro pentru Enzo Fernandez, devenit unul dintre cei mai vânați tineri jucători din lume, după Mondial, dar mutarea acestuia pe Stamford Bridge ar fi intrat în impas, iar șansele să se mai realizeze în perioada următoare sunt minime.

LUSAIL CITY, QATAR - DECEMBER 18: Enzo Fernandez of Argentina poses with his young player of the tournament award during the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar. (

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
Chiar dacă ar fi părut aproape de un transfer la Chelsea în perioada următoare, Enzo Fernandez se pare că va continua la Benfica Lisabona, după ce mutarea a intrat în impas, iar șanse ca ea să se mai realizeze sunt minime, întrucât în calcul au intrat câteva detalii de ordin financiar.
Aflat în atenția lui Real Madrid și Liverpool, Enzo Fernandez a părut în ultimele zile mai aproape de Premier League, după ce Chelsea a făcut o ofertă de 126 de milioane de euro pe numele său.
Acum însă datele problemei par modificate, iar jurnalistul Fabrizio Romano anunță că Benfica Lisabona se opune mutării, întrucât prețul englezilor a fost modificat, iar noua sumă nu mai este satisăcătoare.
CITEȘTE ȘI:

Transferul lui Enzo Fernandez la Chelsea, intrat în impas

Chiar dacă s-a vehiculat că Enzo Fernandez ar merge la Chelsea în această pauză de mercato ca urmare a unei oferte de 126 de milioane de euro în schimbul său, sumă cu 6 milioane de euro mai mare și decât clauza de reziliere impusă în contract, englezii au schimbat strategia, iar acum par deciși să nu mai ofere nici măcar 120 de milioane de euro pentru a obține semnătura campionului mondial.
Aceștia nu vor să achite mai mult de 85 de milioane de euro pentru Fernandez, așa că momentan negocierile au intrat în impas.
Rui Costa, președintele celor de la Benfica, nu este de acord ca mutarea să se realizeze cu doar 85 de milioane de euro, fapt pentru care a decis să încheie discuțiile cu clubul englez. De partea cealaltă, conducătorii de la Londra nu acceptă să achite mai mult în schimbul jucătorului și negocierile sunt sistate momentan, cu semne mici de a se relua în perioada următoare.

BENFICA A REFUZAT O OFERTĂ DE 100 DE MILIOANE € PENTRU ENZO FERNANDEZ

Clubul portughez a refuzat la finalul anului o ofertă de 100 de milioane de euro pentru fotbalist, anunță Record. Din câte se pare, Florentino Perez a fost cel care a venit cu această sumă uriașă, dar conducerea de pe Da Luz a refuzat-o rapid, dorind să fie achitată clauza de reziliere în schimbul fotbalistului de 21 de ani.
Argentinianul a ajuns la Lisabona în vara acestui an și s-a bucurat de o primă parte spectaculoasă de sezon, echipa sa fiind neînvinsă atât în campionat, cât și în Europa.
Fernandez a reușit 3 goluri și 4 pase decisive, reușind prestații peste așteptări, apoi a strălucit la Cupa Mondială, unde și-a ajutat naționala să câștige titlul suprem. Grație prestațiilor din Qatar, el a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului final.
Enzo Fernandez, adus de la River Plate în schimbul a 12 milioane de euro, are contract cu Benfica până în 2027, iar în prezent are o cotă de piață de 35 de milioane de euro, potrivit site-ului Transfermarkt.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo