Christian Eriksen a fost transferat în această vară de cei de la Manchester United, care l-au adus sub comanda lui Erik ten Hag din postura de jucător liber de contract.
Înainte de a debuta în tricoul "diavolilor roșii", danezul care a semnat un contract valabil până în 2025 a oferit un interviu pentru site-ul oficial al clubului.
Premier League
Cum a gestionat Ten Hag eșecul suferit de United în Premier League. Care e situația lui Ronaldo
ACUM 16 ORE
Fotbalistul de 30 de ani a recunoscut că se simte "ciudat" că a ajuns abia acum la Manchester United, spunând că nici nu se gândea că va mai juca vreodată în Premier League, după momentele dificile prin care a trecut vara trecută, la Euro 2020.
"Este ciudat, nu m-am gândit niciodată că se va întâmpla cu adevărat, așa că să fiu aici, să fiu jucător de la Manchester United, este foarte special. Cred că, înainte de incidentul de la Euro, planul meu era să nu mă mai întorc în Premier League. Mă gândeam că timpul ca eu să merg la Manchester United trecuse deja!
Evident, apoi am ajuns la Spurs, apoi am plecat în Italia, iar să stau aici, acum, este cu siguranță ceva la care nu mă așteptam, dar sunt foarte fericit că sunt aici. Mă simt bine că sunt aici", a declarat Christian Eriksen.
Danezul a vorbit și despre momentul în care s-a decis să se transfere la United, dezvăluind că a simțit că se poate încadra în proiectul lui Ten Hag.
"Sunt un tip care vrea să joace fotbal și cred că, după sosirea antrenorului și ideile pe care le-a adus la echipă și, de asemenea, după conversațiile pe care le-am avut cu el, m-am văzut jucând fotbal la Manchester.
În același timp, este un club foarte, foarte mare, dacă nu cel mai mare. Dacă îi pronunți numele oriunde în lume, oamenii știu ce înseamnă, de unde vine. Are o istorie mare și e un sentiment plăcut să fac parte din ceva atât de mare în istorie", a adăugat fotbalistul.
Christian Eriksen a mai jucat, de-a lungul carierei, la Odense, Ajax, Tottenham, Inter și Brentford.
Citește și:

Eriksen visa să joace în Champions League

Christian Eriksen a fost protagonistul unui moment emoționant la Euro 2020, când s-a prăbușit pe teren, în timpul meciului Danemarca - Finlanda, după ce a suferit un infarct. Mijlocașul de 30 de ani a fost operat și i s-a implantat un defibrilator, iar medicii i-au dat ulterior voie să joace din nou fotbal.
Eriksen nu a putut să rămână, însă, la Inter din cauza regulilor din Italia referitoare la sportivii care au probleme cardiace. Dar danezul și-a găsit echipă rapid și a semnat cu Brentford în ultima zi a perioadei de mercato din iarnă.
După revenirea în Premier League, mijlocașul a reușit evoluții foarte bune, prin care a atras atenția mai multor cluburi de top. La jumătatea lunii mai, Eriksen a dezvăluit că are mai multe oferte și că va lua o decizie după ce se va gândi foarte bine, mărturisind că ar vrea să joace din nou în Champions League.
Danezul a spus că acesta nu va fi un amănunt care va cântări foarte mult în decizia sa, iar după multe săptămâni de negocieri a ales să se transfere la Manchester United, alături de care va evolua în Europa League.
"Am oferte și opțiuni diferite, pe care le iau în considerare, și apoi voi lua o decizie. Mi-ar plăcea să joc din nou fotbal în Champions League. Știu cât de distractiv este, dar nu este o prioritate pentru mine", a declarat Christian Eriksen.
Premier League
United a ignorat recomandările lui Rangnick! Unde au ajuns 2 dintre jucătorii ceruți de el
10/08/2022 LA 11:52
Premier League
Ronaldo a început pe bancă primul meci din noul sezon de Premier League! Explicația lui Erik ten Hag
07/08/2022 LA 13:16