Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erling Haaland a devenit cel mai valoros jucător din lume, depășindu-l pe Mbappe! Cota de piață uriașă

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/11/2022 la 14:12 GMT+2

Erling Haaland a devenit cel mai valoros fotbalist al lumii, conform site-ului de specialitate Transfermarkt. Norvegianul are un start de vis în tricoul lui Manchester City, cu 22 de goluri în 16 partide, depășindu-l pe Mbappe în topul cotelor de piață.

Erling Haaland schlug bei ManCity sofort ein

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Erling Haaland a devenit cel mai valoros fotbalist în viziune celor de la Transfermarkt, site-ul care oferă cotele de piață ale fotbaliștilor. Norvegianul l-a depășit pe Kylian Mbappe în acest top, francezul care a fost lider în ultimii ani.
Cele 22 de goluri în primele 16 partide pentru Manchester City i-au crescut valoarea atacantului la 170 de milioane de euro, în timp ce jucătorul lui PSG este cotat la 160 de milioane de euro. Astfel, perioada de dominație a lui Kylian în acest top a fost întreruptă, în ciuda faptului că nici el nu are un sezon deloc rău.
Colegul lui Messi și Neymar a marcat de 18 ori în 18 partide în acest sezon, dintre care 7 reușite au fost în Champions League. Chiar și în aceste condiții, PSG a terminat abia pe locul secund în grupa cu Benfica, fiind depășiți de portughezi în ultima etapă. Cele două echipe au avut același număr de puncte, având o egalitate perfectă și la golaveraj, iar criteriul care a făcut departajarea a fost numărul de goluri marcate în deplasare.
Fotbaliștii din Premier League care îl urmează pe Haaland în topul celor mai valoroși sunt Phil Phoden, colegul său de la City, cotat la 110 milioane de euro și Harry Kane și Bukayo Saka, ambii cu o cotă de piață de 90 de milioane de euro. Vinicius ocupă a treia poziție în clasament, cu o valoare de 120 de milioane.
Citește și:

Erling Haaland ar putea reveni pe teren în meciul dintre Manchester City și Fulham

Fotbalistul transferat de la Borussia Dortmund în această vară s-a accidentat chiar în partida contra fostei sale echipe, din penultima etapă a Ligii Campionilor. De atunci, a ratat partidele cu Leicester și Sevilla, dar este așteptat să revină în meciul pe care "cetățenii" îl dispută sâmbătă, împotriva lui Fulham.
"Nu știu când va reveni. E accidentat la ligament. Se simte mai bine, avem încă o săptămână în plus pentru el. Nu va juca împotriva lui Sevilla (n.r. în Champions League), pentru că suntem deja calificați.
Sperăm că va fi prezent cu Fulham. Dacă nu ne poate ajuta acolo, ar putea evolua cu Chelsea în Cupa Carabao", a declarat Pep Guardiola în urmă cu câteva zile.
Până la pauza competițională datorată Cupei Mondiale din Qatar, Manchester City va mai juca 3 partide. În afară de întâlnirea cu Fulham, Pep Guardiola și compania vor mai primi vizita lui Chelsea, în Cupa Ligii, și a lui Brentford, în Premier League.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo