Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erling Haaland a stabilit un record absolut în Premier League! Reacția fabuloasă a norvegianului

Nicu Savin

Actualizat 01/09/2022 la 09:22 GMT+3

Erling Haaland a reușit un hattrick în victoria cu 6-0 obținută de Manchester City contra lui Nottingham Forest, în etapa a 5-a din Premier League. Norvegianul a ajuns astfel la 9 goluri marcate în primele 5 meciuri, record absolut în era Premier League.

Erling Haaland face à Nottingham

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland nu a avut nevoie de prea mult timp de adaptare la Manchester City. Norvegianul ajuns în această vară pe Etihad s-a integrat perfect în angrenajul lui Guardiola și continuă să fie aceeași mașinărie de marcat goluri.
După ce a reușit primul hattrick în tricoul "cetățenilor" în meciul cu Crystal Palace, atacantul a "recidivat" contra lui Nottingham Forest, înscriind tot de 3 ori în victoria clară a lui City, scor 6-0. Astfel, Haaland a ajuns la 9 goluri marcate în primele sale 5 apariții în Premier League, stabilind un nou record al competiției. Precedentul le aparținea lui Mick Quinn și Sergio Aguero, care dăduseră câte 8 goluri în primele lor 5 partide jucate în campionatul Angliei.
Haaland și-a pus repede amprenta în toate competițiile în care a participat în scurta sa carieră. Vârful de 22 de ani a înscris 8 goluri în primele 5 meciuri jucate pentru Dortmund în Bundesliga și 8 goluri în primele 5 apariții pentru RB Salzburg în Champions League.

Erling Haaland: "A fost incredibil, nimic mai mult de adăugat"

Haaland este golgheterul absolut, iar cifrele demonstrează că este fatal aproape de fiecare dată când este pus în situația de a marca. Pentru a da cele 9 goluri din acest start de sezon, norvegianul a avut nevoie de numai 101 atingeri. Asta înseamnă că atacantul a înscrie o dată la fiecare 11 atingeri de balon, un lucru incredibil în fotbalul modern.
În acest moment, Haaland are mai multe goluri marcate decât 15 echipe din Premier League, Chelsea sau Manchester United numărându-se printre ele.
Haaland a avut nevoie de numai 68 de minute pentru a marcat cele două hattrick-uri, el înscriind primul gol contra lui Palace în minutul 62, iar ultimul contra lui Forest în minutul 38. La finalul partidei cu "pădurarii", Haaland s-a arătat uimit că a setat un nou record în Premier League și a subliniat că vrea să continue pe același trend.
"Da? Nu știam! Nu e rău deloc, nu?" A fost incredibil, nimic mai mult de adăugat. Am continuat să facem ceea ce am făcut în a doua repriză împotriva lui Crystal Palace. Până acum lucrurile au mers bine pentru mine, nu mă pot plânge. Încerc să ascult cât pot de mult pe Pep și să joc cu băieții pentru că sunt fotbaliști extraordinari. Fără ei nu aș putea să dau goluri.Vom juca foarte multe jocuri, așa că e important să continuăm așa și să ne bucurăm cât putem", a spus Haaland la microfonul BT Sport.
Următoarea ocazie a lui Haaland să-și îmbunătățească cifrele va fi sâmbătă, când City va juca în deplasare cu Aston Villa, în runda a 6-a din Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo