Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fanii sunt totul în fotbalul englez! Motivul pentru care un meci din Premier League a fost amânat

Nicu Savin

Publicat 07/09/2022 la 19:46 GMT+3

Partida dintre Brighton și Crystal Palace, din etapa a 8-a din Premier League, programată pe 17 septembrie a fost amânată. Motivul este legat de o grevă a angajațilot căilor ferate planificată la acea dată, care ar fi îngreunat transportul fanilor la meciul de pe Amex Stadium.

Suporterii lui Crystal Palace

Credit imagine: Eurosport

Cluburile din Premier League sunt conștiente că existența lor depinde în mare măsură de fani. Suporterii se bucură de un respect deosebit în Anglia, iar o nouă dovadă în acest sens a fost oferită de cei de la Crystal Palace și Brighton, care au decis să-și amâne meciul direct din etapa a 8-a.
Cele două cluburi au luat această hătărâre din cauza unei greve planificate în data de 17 septembrie a angajaților căilor ferate din Anglia, care vor protesta împotriva salariilor mici și a condițiilor de muncă. Circa 2000 de fani ai londonezilor erau așteptați să facă deplasarea la Brighton, dar cum trenurile nu vor circula transportul acestora ar fi fost îngreunat.

Brighton - Crystal Palace, amânat din cauza grevei în domeniul feroviar din Anglia

Premier League a oferit sprijin total pentru cele două echipe și a acceptat amânarea partidei, urmând a se găsi o dată ulterioară la care aceasta să se dispute. Chiar dacă programul le va fi dat peste cap, Palace și Brighton au pus pe primul plan confortul suporterilor.
"Ambele cluburi au dorit ca meciul să aibă loc la data inițială și a existat un dialog continuu pentru a realiza acest lucru cu toate autoritățile relevante, inclusiv cu poliția din Sussex și Surrey, alte servicii și agenții locale de urgență, Brighton & Hove City Council, Premier League și Crystal Palace.
În urma acestor discuții și după ce am evaluat cu atenție toți factorii, recomandarea unanimă a Grupului Consultativ pentru Siguranță a fost amânarea meciului cu sprijinul deplin al Premier League.
Deși apreciem pe deplin că acest lucru va fi o mare dezamăgire pentru suporterii ambelor echipe și va cauza perturbări în programul ulterior al cluburilor și al suporterilor, siguranța fanilor, a personalului nostru din ziua meciului, a jucătorilor și a oficialilor trebuie să fie prioritatea.
Am luat în considerare cât de dificil ar fi pentru fanii ambelor cluburi să participe la meci fără acces la rețeaua feroviară și am analizat o serie de opțiuni și diverse planuri de urgență", a declarat Paul Barber, directorul sportiv al celor de la Brighton, citat de football.london.uk.
Distanța dintre Brighton și Londra este de numai 85 de kilometri, astfel că fanii lui Palace s-ar fi putut deplasa cu mașini sau autocare, dar ar fi întâmpinat multe probleme de logistică din cauza lipsei locurilor de parcare din preajma stadionului Amex. În plus, fanii gazdelor s-ar fi folosit în mare parte de transportul feroviar pentru a ajunge la arenă.
În urma amânării acestei partide e clar că Palace și Brighton vor mai juca un singur meci în această lună, în week-end-ul care urmează. Londonezii vor întâlni acasă pe Manchester United, iar Brighton se va deplasa pe terenul lui Bournemouth, în ceea ce ar putea fi primul meci fără Grahan Potter pe bancă, antrenorul fiind în negocieri pentru a o prelua pe Chelsea. Cele două echipe vor reveni în acțiune abia la începutul lui octombrie, când Premier League se va relua după pauza de două săptămâni dedicată meciurilor internaționale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo