Gabriel Jesus avea șanse minime să joace constant la Manchester City, după venirea lui Haaland, astfel că a decis să plece de la pe Etihad. Arsenal și-a manifestat de multă vreme interesul pentru brazilian, dar negocierile au decurs greu.
Acestea s-au finalizat în cele din urmă, iar City a acceptat oferta de 45 de milioane de £. Jucătorul a ajuns și el la un acord cu Arsenal în privința salariului și va semna un contract pe 5 ani cu formația de pe Emirates. Conform reputatului jurnalist Fabrizio Romano, Mikel Arteta a jucat un rol deosebit în decizia lui Jesus de a merge la Arsenal. Managerul "tunarilor" are o relație bună cu atacantul din periaoda în care a fost secundul lui Guardiola la City.
Liga
FC Barcelona, asalt pentru Bernardo Silva! Ce jucători e dispus să sacrifice Xavi pentru portughez
16/08/2022 LA 09:12
Gabriel Jesus a jucat din 2017 la City, perioadă în care a adunat 236 de meciuri, reușind 96 de goluri. Brazilianul a câștigat cu "cetățenii" 4 titluri în Premier League, 3 Cupe ale Ligii și o Cupă a Angliei.
Citește și:

City investește banii pe Jesus în transferul lui Kalvin Phillips

Potrivit presei britanice, cele 45 de milioane de £ pe care City le va primi pentru Jesus nu vor sta prea mult în contul clubului. Campioana Angliei ar fi ajuns la un acord cu Leeds pentru transferul lui Kalvin Phillips, unul dintre cei mai apreciați mijlocași centrali din Premier League.
City ar urma să pltească 42 de milioane de £ plus bonusuri pentru internaționalul englez, care e un produs 100% al clubului de pe Elland Road.
Phillips mai are doi ani de contract cu Leeds, deci e momentul potrivit să fie vândut, fiind greude crezut că poate fi convins să semneze un nou acord. Mai multe echipe din Premier League s-au intersat de serviciile sale, printre care și Manchester United. Jucătorul agreează însă mutarea la City, deoarece nu vrea să-i trădeze pe fanii lui Leeds, care au o rivalitate istorică cu cei ai lui Man United.
Premier League
Arsenal, meci magic cu Leicester, Jesus a fost de neoprit. City, succes facil cu Bournemouth
13/08/2022 LA 15:54
Premier League
Willian a plecat de la Corinthians după ce a primit amenințări cu moartea! Dezvăluiri incredibile
13/08/2022 LA 14:40