Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Graham Potter a început "curățenia" la Chelsea! Primul jucător de care vrea să scape

Bianca Dumitru

Publicat 14/10/2022 la 09:42 GMT+3

Chelsea l-a înlocuit luna trecută pe banca tehnică pe Thomas Tuchel cu Graham Potter, după un start slab de sezon. Noul antrenor al londonezilor vrea să facă deja unele modificări în lot, fiind dispus să renunțe la un jucător adus în vară.

Graham Potter

Credit imagine: AFP

Graham Potter a devenit în septembrie antrenorul lui Chelsea, luându-i locul lui Thomas Tuchel pe banca tehnică, după un început slab de sezon. După o lună de la preluarea echipei, tehnicianul s-a gândit deja la ce fotbalist va renunța în perioada de mercato din iarnă.
Potrivit presei din Anglia, Potter vrea să-l trimită înapoi la Juventus pe Denis Zakaria, împrumutat în această vară la cererea expresă a lui Tuchel.
Elvețianul nu a jucat niciun minut de la transfer, sub comanda lui Potter fiind de trei ori rezervă, iar de două ori fiind lăsat în afara lotului. Noul antrenor al londonezilor pare că nici nu are de gând să-l folosească în următoarele meciuri.
Fotbalistul de 25 de ani a fost împrumutat de la Juventus, în schimbul a 3 milioane de euro, până la finalul acestui sezon, cu opțiune de cumpărare definitivă. Cu italienii, Zakaria mai are contract până în 2026.
Mijlocașul a ajuns la Torino la începutul acestui an, fiind transferat pentru 8,6 milioane de euro de la Borussia Monchengladbach. În tricoul "Bătrânei Doamne", Denis Zakaria a adunat 15 apariții în toate competițiile.
Citește și:

Numirea lui Potter, contestată de un fost jucător de la Chelsea

Șefii de pe Stamford Bridge l-au numit pe Graham Potter în funcție după ce luna trecută l-au demis pe Thomas Tuchel, în urma unui început slab de sezon. Robert Huth, care a jucat 62 de meciuri pentru Chelsea în cei patru ani petrecuți pe Stamford Bridge, crede că Chelsea a luat o decizie pripită prin demiterea lui Tuchel.
Fostul fundaș al londonezilor este de părere că decizia oficialilor de a-l numi pe Graham Potter în funcția de antrenor ar putea să o coste pe Chelsea un loc în UEFA Champions League în acest sezon, deși tehnicianul a condus-o pe Brighton spre cea mai bună clasare din istorie în campionat în sezonul trecut (locul 9), implementând în același timp un stil de joc atractiv
"De câte ori vedem că se iau astfel de decizii, în care un manager își pierde locul de muncă la câteva zile după ce se închide fereastra de transferuri? Chelsea ar trebui să fie cu adevărat aproape de primele patru, dar cred că în ceea ce privește ceilalți manageri din partea de sus a clasamentului - fără a fi lipsit de respect față de Potter în vreun fel - cei ca Pep Guardiola, Jurgen Klopp, Antonio Conte și Mikel Arteta, cred că toți sunt înaintea lui în ceea ce privește experiența la acest nivel", a spus Huth pentru Ladbrokes.
Huth a continuat și a spus cu fermitate că Chelsea nu se află deloc într-o situație prea încurajatoare: "Mă tem că Chelsea va rata primele patru locuri. Potter nu a mai fost nevoit să concureze pentru premii, pentru trofee și pentru UEFA Champions League până acum - nu la acest nivel.
Primele cinci sau șase echipe din campionat sunt foarte apropiate din punct de vedere al calității pe teren, dar când vine vorba de banca de rezerve, există cel puțin alte patru echipe cu manageri mai experimentați, ceea ce va fi un avantaj enorm pe parcursul sezonului."
Pentru Chelsea urmează duminică, de la ora 16:00, deplasarea pe terenul celor de la Aston Villa, într-un meci contând pentru a 11-a etapă a Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo