Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Graham Potter a suferit prima înfrângere în campionat cu Chelsea chiar în fața fostei sale echipe

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/10/2022 la 18:53 GMT+3

Chelsea a pierdut în această seară duelul din etapa a 14-a de Premier League de pe Amex Stadium. Foștii elevi ai lui Graham Potter s-au motivat, au condus cu 3-0 la pauză și au obținut toate cele 3 puncte în fața londonezilor.

Brighton's English defender Adam Webster (L) starts to celebrate as his header beats Chelsea's Spanish goalkeeper Kepa Arrizabalaga (R) for their first goal during the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Chelsea

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Brighton & Hove Albion a produs surpriza etapei în Premier League după ce a învins Chelsea cu 4-1, cu toate că fostul lor manager, Graham Potter, a decis să semneze cu londonezii în septembrie. "Pescărușii" au făcut o primă repriză foarte bună, au deschis scorul încă din minutul 5 prin Leandro Trossard, iar până la pauză au mai punctat de două ori, însă cu ajutorul a doi fotbaliști din tabăra adversarilor.
În minutul 14 englezul Ruben Loftus-Cheek și-a marcat în proprie poartă în urma unei lovituri de colț executate de gazde, iar în minutul 42 a venit rândul altui englez din echipa londonezilor să-și înscrie în proprie poartă. Trevor Chalobah a deviat centrarea lui Estupinan și mingea a intrat în plasa porții apărate de Kepa, portarul fiind înlocuit la pauză cu Edouard Mendy.

Graham Potter la primul eșec în Premier League cu Chelsea

Chelsea s-a trezit târziu, a redus din diferență în minutul 47 prin Kai Havertz, fiind servit ideal de Conor Callagher, însă nu a fost suficient pentru elevii lui Graham Potter să revină cu adevărat în meci. Oaspeții au continuat să atace, însă în ciuda ocaziilor create și a schimbărilor ofensive efectuate de antrenorul de 47 de ani, Chelsea n-a avut forța să mai înscrie până la final și a ratat astfel șansa de a intra în top 4 după această etapă.
Culmea, tot Brighton a mai marcat o dată, în prelungirile partidei prin germanul Pascal Gross.
A fost, totodată, primul eșec în campionat pentru londonezi cu Graham Potter pe banca tehnică și nici momentul nu a fost deloc unul bun, pentru că în cadrul următoarei etape, pe Stamford Bridge va veni Arsenalul lui Mikel Arteta, cea mai în formă echipă din Premier League.
De asemenea, a fost și primul succes pentru Roberto De Zerbi pe banca lui Brighton, o victorie în mare stil.
Citește și:

Chelsea e tot mai departe de lupta la titlu

În urma eșecului din această seară, Chelsea stagnează pe locul 5 în Premier League, însă londonezii pot pica pe 6 dacă vor fi depășiți de rivala Manchester United, care încă nu a jucat în cadrul acestei etape.
Cu 21 de puncte strânse în 12 etape, formația antrenată de Graham Potter rămâne la 8 puncte de lider și poate fi chiar la 10 puncte dacă Arsenal va câștiga duelul de mâine de pe Emirates cu nou-promovata Nottingham Forest.
Chiar și așa, cu șanse tot mai mici la lupta la titlu, Chelsea a obținut calificarea în optimile UEFA Champions League cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor, având asigurat primul loc din punct de vedere matematic.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo