Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Graham Potter e al 4-lea cel mai bine plătit antrenor din lume, deși e pe 10 în Premier League

Tibi Munteanu

Publicat 30/03/2023 la 13:46 GMT+3

Graham Potter nu o duce excelent la Chelsea, însă se bucură de un salariu uriaș, al 4-lea cel mai mare din Premier League, cu toate că echipa sa este abia pe locul 10 în clasament. Prin comparație, Thomas Tuchel a preluat Bayern, dar este remunerat sub cel care l-a înlocuit pe banca londonezilor.

Chelsea boss Graham Potter

Credit imagine: Getty Images

Chelsea nu traversează deloc o perioadă prea bună, cu toate că clubul are parte de un nou patronat care e dispus să bage adânc mâna în buzunar pentru a întări echipa, dar și un antrenor care a dovedit la o echipă mai slab cotată că are calitate, însă lucrurile par totuși să nu se închege.
Graham Potter a lăsat Brighton când a fost ofertat de londonezi, după ce "albaștrii" au decis să-l demită pe Thomas Tuchel și se pare că managerul de 47 de ani a fost atras la Chelsea și din punct de vedere financiar, pentru că are un contract fabulos.
Timpul a trecut, echipa tot nu pare că și-a revenit, fiind pe locul 10 în Premier League cu toate că s-a cheltuit enorm în ultimele două ferestre de transferuri, peste 600 de milioane de euro, însă lui Potter încă i se acordă încredere și răbdare. Mai mult, londonezii ar fi plătit către Brighton 21,5 milioane de lire sterline pentru a-l aduce pe Potter, astfel că și acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care încă nu a fost demis.

Antrenorii care au cele mai mari salarii din lume

Publicația L'Equipe a dezvăluit astăzi o listă cu antrenorii care sunt cei mai bine remunerați din lume, un trio de manageri din Premier League ocupând trei dintre cele patru locuri de top, Potter fiind unul dintre aceștia.
Tehnicianul lui Chelsea câștigă aproximativ 1,13 milioane de euro în fiecare lună, fiind doar al 3-lea din prima ligă din Anglia din punct de vedere contractual, după Jurgen Klopp și Pep Guardiola. Managerul de la Liverpool este remunerat în fiecare lună cu aproximativ 1,53 milioane de euro, în timp ce Guardiola, care are la dispoziție cel mai valoros lot din Premier League, are un salariu lunar de 1,87 milioane de euro.
În comparație cu Potter, proaspăt venit alături de campioana Germaniei, Thomas Tuchel va obține la Bayern Munchen în jur de 1 milion de euro pe lună, un contract mai mic decât a avut în perioada sa anterioară la Chelsea.
Cu toate acestea, cel mai bine plătit antrenor din lume provine de fapt din Spania, chiar dacă cel mai bogat campionat de fotbal din lume este Premier League, pentru că managerul lui Atletico Madrid, Diego Simeone, a cărui cont bancar crește în fiecare lună cu aproximativ 2,83 milioane de euro. Cu peste jumătate de milion de euro în fiecare săptămână, argentinianul nu doar că este cel mai bine plătit antrenor din întreaga lume, dar este în topul personalităților din fotbal cu cel mai mare salariu.
Top 5 este încheiat de Massimiliano Allegri, de la Juventus, cu în jur de 1,07 milioane de euro în fiecare lună. Apoi, în continuarea listei de 12 antrenori făcute de jurnaliștii francezi se află următorii:
  • 6. Thomas Tuchel (Bayern Munchen) - 1 milion de €
  • 7. Carlo Ancelotti (Real Madrid) - 909 mii de €
  • 8. Simeone Inzaghi (Inter Milan) - 829 mii de €
  • 9. Jose Mourinho (AS Roma) - 769 mii de €
  • 10. Xabi Alonso (Bayer Leverkusen) - 417 mii de €
  • 11. Niko Kovac (Wolfsburg) - 334 mii de €
  • 12. Xavi Hernandez (FC Barcelona) - 320 mii de €
Citește și:

Tuchel, anunț care a pus Chelsea pe jar

La conferința de presă de prezentare a noului antrenor de la Bayern, Tuchel le-a mulțumit secunzilor că au fost foarte prompți și gata să înceapă o nouă muncă alături de el. Tuchel a adăugat că speră să-l convingă și pe Anthony Barry, actual secund la Chelsea, să se alăture staff-ului său de la Bayern. Cei doi au rămas în relații foarte apropiate din perioada când neamțul a antrenat pe Stamford Bridge.
"Nici staff-ul-ul meu nu a fost pregătit, așa că le mulțumesc foarte mult familiilor voastre pentru flexibilitate. Arno Michels și Zsolt Löw, care lucrează cu mine de mai bine de zece ani, vor fi alături de mine. Sperăm să-l adăugăm în staff și pe Anthony Barry, care este în prezent la Chelsea", a spus Thomas Tuchel.
Conform The Telegraph, cei de la Chelsea s-au supărat foarte tare pe Tuchel, mai ales că Bayern nu a contactat pe nimeni din club să întrebe despre situația lui Barry. Acesta este secund la Chelsea din perioada Lampard, iar munca sa este apreciată. De aceea a și fost păstrat în staff indiferent de cine a venit antrenor.
Potrivit sursei citate, Chelsea nu e dispusă să-l lase pe Barry să plece la Bayern decât dacă nemții vor plăti compensații financiare. Dacă acest lucru se va întâmpla totuși, Bayern va trebui să accepte și că Barry este unul dintre oamenii de încredere ai lui Roberto Martinez, care l-a avut secund la naționala Belgiei și l-a luat după el și la cea a Portugaliei.
Disputa de la distanță dintre Thomas Tuchel și fost sa echipă s-ar putea muta în iarbă. Bayern Munchen și Chelsea sunt pe aceeași parte de tablou în Champions League, iar cele două se vor putea întâlni în semifinale, dacă vor trece de Manchester City, respectiv Real Madrid. Ar fi o ocazie uriașă pentru Tuchel de a-și lua revanșa față de șefii de pe Stamford Bridge, care l-au dat afară imediat ce lucrurile au început să scârțâie în debutul acestui sezon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo