Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Graham Potter, sub presiune la Chelsea! Recordul nedorit doborât de londonezi

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/11/2022 la 09:55 GMT+2

Chelsea a pierdut aseară pe terenul celor de la Newcastle și rămâne pe locul 8 în clasamentul primei ligi engleze înainte de pauza competițională cauzată de desfășurarea CM din Qatar. Graham Potter nu a reușit să revigoreze echipa după plecerea lui Tuchel, ba chiar a doborât un record negativ.

Chelsea's English head coach Graham Potter leads a training session on the eve of the UEFA Champions League group E football match between England's Chelsea and Austria's Red Bull Salzburg at the team's training ground in London on September 13, 2022.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Chelsea a bifat aseară al 3-lea eșec consecutiv în toate competițiile, după ce a pierdut pe terenul celor de la Newcastle United cu scorul de 1-0, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 16-a din Premier League. Londonezii rămân pe 8 în clasament, un loc care nu le face cinste, având în vedere sumele care s-au investit în transferuri în ultimii ani, iar Graham Potter e deja în pericol, chiar dacă a venit pe Stamford Bridge în urmă cu două luni.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano

Recordul nedorit doborât de Chelsea

Înfrângerea suferită pe St. James' Park a stabilit un record pe care niciun fan al Chelsea nu l-ar fi dorit să-l vadă. Este pentru prima dată din noiembrie 2015 încoace când "albaștrii" pierd 3 meciuri consecutive în campionat, de când îl aveau pe banca tehnică pe Jose Mourinho. Înainte de jocul cu Newcastle, Chelsea a pierdut în EFL Cup cu Manchester City, scor 2-0 și cu Arsenal în Premier League cu 1-0, cele 3 adversare fiind pe podiumul clasamentului din prima ligă engleză. Totodată, înainte de înfrângerea cu Arsenal, londonezii au pierdut în fața fostei echipe a lui Potter, Brighton, cu scorul de 4-1.
În 2015, Chelsea pierdea cu West Ham, Liverpool și Stoke City, până să obțină în cele din urmă un succes cu Norwich City, însă asta nu a ajutat prea mult, pentru că Mourinho a fost în cele din urmă demis 3 meciuri mai târziu, după ce a pierdut cu Leicester.
Eșecul de ieri a fost a 3-a înfrângere la rând în Premier League pentru formația lui Graham Potter, iar fanii par să își piardă răbdarea cu antrenorul venit de la Brighton. Golul lui Joe Willock din repriza secundă a fost suficient pentru ca Newcastle să obțină cele 3 puncte, o victorie meritată pentru "coțofene", având în vedere desfășurarea jocului, pentru că pe lângă faptul că Chelsea nu reușește să obțină puncte, jocul prestat de londonezi este unul slab, de parcă fotbaliștii se văd pentru prima dată unii pe ceilalți.
Mai mult, Chelsea rămâne fără succes în fața echipelor clasate pe primele 7 poziții în Premier League, iar Potter are o imensă presiune pe el, însă va avea ocazia să se redreseze după desfășurarea Campionatului Mondial, pentru că fosta dublă câștigătoare a UEFA Champions League va întâlni nou-promovatele Bournemouth și Nottingham Forest pe 27 decembrie, respectiv 1 ianuarie 2023.
Citește și:

Declarația lui Graham Potter după penultimul meci al anului

Antrenorul de 47 de ani a vorbit la finalul partidei cu Newcastle despre perioada slabă în care se află echipa sa, acuzând inclusiv programul dificil pe care băieții săi l-au avut în ultimul timp, cu mai multe meciuri tari, inclusiv în grupele UEFA Champions League. De asemenea, legat de înfrângerea de ieri, Potter a acuzat lipsa calității în jocul de atac al londonezilor și speră ca după pauza competițională să poată redea un suflu nou echipei.
"A fost un meci greu pentru noi. S-au pututvedea diferențele de program ale celor două echipe, Newcastle cu un meci pe săptămână și noi după o perioadă de șase săptămâni cu o mulțime de meciuri.
Băieții au dat totul, dar ne-a lipsit puțin calitatea. Au fost prea multe erori neforțate. Când am încercat să jucăm, ne-a ieșit de câteva ori, dar n-a fost suficientă calitate. Într-un meci fără ocazii prea multe, adversarii reușesc victoria și chiar dacă am pus presiune pe final, nu a fost suficient.
Jucând împotriva unei echipe care este într-un moment foarte bun și jucând la intensitate maximă a fost dificil. Noi nu suntem într-un moment prea bun și trebuie să ne lingem rănile.
Avem o pauză acum, așa că trebuie să ne concentrăm, să ne revenim și să recuperăm câțiva jucători accidentați. A fost o perioadă incredibil de intensă. Trebuie să accepți momentele mai puțin bune pe care le-ai avut și să mergi înainte. Este o schimbare de peisaj, o schimbare de concentrare și când toată lumea se întoarce la echipă, putem începe din nou", a spus Graham Potter.
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo