Articolul scris de Răzvan Rădulescu
Ancheta care îl are în centrul ei pe fostul căpitan al lui Arsenal a demarat în momentul în care a fost mizată o sumă mare de bani pentru un cartonaș galben obținut de Xhaka. Elvețianul cu origini albaneze a fost avertizat de către arbitrul Andre Marriner pentru tragere de timp, într-un meci cu Leeds. După ce s-au descoperit dovezi ale sumelor pariate, ancheta FA a fost transmisă Agenției Naționale pentru investigarea Crimelor.

Xhaka, implicat într-o anchetă care vizează mafia albaneză

Premier League
Arsenal, meci magic cu Leicester, Jesus a fost de neoprit. City, succes facil cu Bournemouth
ACUM 18 ORE
Potrivit Daily Mail, 61.000 de euro au fost pariați pe un cartonaș galben obținut de Xhaka în ultimele 10 minute ale jocului de pe Elland Road. Mijlocașul lui Arsenal a întârziat executarea unei lovituri libere, deși echipa lui conducea cu 4-1 și controla complet jocul.
Anchetatorii britanici au descoperit sume mari pariate și în criptomonede. O mare parte din bani au fost pariați în Albania. Granit Xhaka este un fotbalist născut la Basel, care joacă pentru Elveția, însă are origini albaneze. Fratele său, tot fotbalist, Taulant Xhaka, joacă în naționala Albaniei pentru care a strâns 31 de selecții.
Mijlocașul de 29 de ani a fost amendat de FIFA la Cupa Mondială din 2018 pentru că a făcut un gest cu mâna pentru a reprezenta simbolul albanez al unui vultur. Totul se întâmpla la meciul dintre Elveția și Serbia, scor 2-1. Arsenal, echipă la care evoluează, a refuzat să comenteze ancheta.
Citește și:
Premier League
Willian a plecat de la Corinthians după ce a primit amenințări cu moartea! Dezvăluiri incredibile
ACUM 19 ORE
Premier League
Nume uriașe în cea mai bună echipă din Premier League din toate timpurile! Cum arată 11-le ideal
ACUM 20 ORE