City a dat o adevărată lovitură pe piața transferurilor, obținând o sumă importantă pentru un jucător care prindea rar primul "11" al lui Pep. "Cetățenii" vor primi 32 de milioane de lire, cu tot cu bonusuri, de la Arsenal, pentru Oleksandr Zinchenko.
Transferul a fost confirmat de însuși Guardiola, în conferința de presă de azi.
"Transmit în numele clubului gratitudinea pentru eforturile și modul în care s-au comportat în și în afara terenului. De la Alex ne-am putut lua "la revedere" cum trebuie, din nefericire cu Raheem (n.r. Sterling - plecat la Chelsea) și Gabriel (n.r. Jesus - transferat la Arsenal) nu am avut aceeași oportunități pentru că au plecat cât eram în vacanță. Dar ieri am fost cu toții și i-am spus "la revedere" lui Alex, care se duce la Arsenal", a spus Guardiola.
Liga
Barcelona se reorientează după ce l-a pierdut pe Azpilicueta! Catalanii vor un fundaș de la Arsenal
ACUM 20 ORE

Zinchenko, la mijloc, la Arsenal? City îl ia pe Cucurella

Zinchenko a prins foarte rar primul 11 al campioanei sezonul trecut (a jucat în doar 15 meciuri) și și-a exprimat nemulțumirea legată de acest lucru. Arsenal, prin Arteta, care îl cunoaște perfect, a intrat imediat pe fir, iar părțile s-au înțeles repede. Guardiola a dat undă verde mutării, înțelegând dorința ucraineanului de a juca mai mult, dar și pentru a elibera un loc pentru Marc Cucurella, de la Brighton.
Deși inițial City solicitase 35 de milioane de euro pentru Zinchenko, părțile au ajuns repede la un acord pentru 32 de milioane de euro, formația de pe Etihad dorind să fie sigură că mutarea se face (City trebuie neapărat să vândă pentru a respecta fair-playul financiar).
Zinchenko e un fotbalist versatil, care poate juca atât fundaș stânga, cât și mijlocaș. În contextul în care Tierney a "arestat" banda stângă, probabil că Arteta îl vede pe ucrainean o variantă pentru mijloc, altfel nu se justifică aducerea unui fotbalist pe o asemenea sumă, în contextul în care postul de fundaș lateral stânga era acoperit.
Premier League
Cesc Fabregas, dezvăluiri despre conflictul cu Sir Alex Ferguson! Ce s-a întâmplat în 2004
ACUM 21 ORE
Premier League
"Grădinița Arsenal" se completează cu un transfer de 45 de milioane €. Dream-team pentru Arteta
IERI LA 09:27