Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola a găsit înlocuitor de clasă pentru Nathan Ake. Ce jucător vrea să aducă la Manchester City

Nicu Savin

Actualizat 11/07/2022 la 14:04 GMT+3

Nathan Aké (27 de ani) este așteptat pentru o revenire la Chelsea, însă Pep Guardiola nu vrea să-l lase pe fundașul olandez să plece fără să găsească un înlocuitor. Favoritul pentru suplinirea lui Aké la City este Josko Gvardiol (20 de ani), fundașul croat al lui Leipzig, unul dintre cei mai promițători fundași din Europa, după cum notează publicația spaniolă, as.com.

Pep Guardiola și Nathan Ake

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Chelsea și-a consolidat echipa prin transferurile lui Raheem Sterling (27 de ani) și Nathan Aké. Echipa din Londra îl va prezenta zilele următoare pe Sterling. Deși mai are contract până în iunie 2023 cu campioana Angliei, jucătorul nu a impresionat prin evoluțiile sale, sub comanda lui Pep Guardiola.
Formația lui Thomas Tuchel are nevoie de întăriri și în zona defensivă, după ce Christensen și Rüdiger au mers în LaLiga, la rivalele Barcelona, respectiv Real Madrid. Azpilicueta, este, de asemenea, aproape de o mutare la clubul catalan. Principalul nume de pe lista "albaștrilor" este Ake, care s-a format la Academia lui Chelsea, însă Guardiola nu îl va lăsa pe fundaș să plece până nu găsește un înlocuitor.

Gvardiol, alesul lui Manchester City

Josko Gvardiol, fundașul croat în vârstă de 20 de ani este preferat de Manchester City pentru a întâri apărarea lui Guardiola. Jucător în Bundesliga, la RB Leipzig, Gvardiol este unul dintre cei mai promițători fundași din Europa. Internaționalul croat are deja patru meciuri jucate la un Campionat European (2020) și a evoluat, tot de patru ori, în calificările Cupei Mondiale 2022, pentru naționala Croației.
Semifinalistă în Europa League, în sezonul 2021/2022, RB Leipzig este, în continuare, interesată de fundașul croat fiind aproape de o reînnoire a contractului. Cotat la 35 de milioane de euro, conform Transfermarkt, Josko Gvardiol a evoluat de 46 de ori în sezonul trecut, în tricoul celor de la Leipzig.
Citește și:

Nathan Ake, cu un picior la Chelsea

Fundașul olandez a evoluat la Chelsea începând cu sezonul 2012/2013, însă formația din Londra l-a împrumutat de-a lungul sezoanelor la Reading, Watford sau Bournemouth. În 2017, echipa care va evolua în Premier League, în sezonul ce va urma, îi plătea lui Chelsea 22,80 de milioane de euro pentru transferul lui Nathan Aké. După trei sezoane de excepție la Bournemouth, City l-a transferat pe fotbalistul olandez pentru 45,30 de milioane de euro.
Totuși, concurența dură de la campionii din Premier League l-a făcut pe Aké să evolueze doar în 14 meciuri de Premier League, în sezonul trecut pentru City. Cotat la 25 de milioane de euro, conform Transfermarkt, Nathan Aké este așteptat acum la Chelsea pentru a juca titular și a acoperi pierderile formației lui Tuchel din zona defensivă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo