Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola a vorbit deschis despre viitorul său! Ce va face dacă nu-și va prelungi contractul cu City

Nicu Savin

Publicat 07/08/2022 la 15:02 GMT+3

Pep Guardiola mai are un singur an de contract cu Manchester City, iar până acum nu a negociat cu șefii clubului o eventuală prelungire. Managerul campioanei Angliei a dezvăluit că este fericit la actuala echipă, dar dacă nu va semna un nou contract nu va prelua o altă formație, ci va lua o pauză de la fotbal.

Pep Guardiola (Man. City), conferenza stampa inizio stagione 22/23

Credit imagine: SNTV

Pep Guardiola a ajuns în 2016 la Manchester City și a fost artizanul celei mai prolifice perioade din istoria clubului. Cu el la cârmă, "cetățenii" au câștigat 4 din ultimele 6 ediții din Premier League, o Cupă a Angliei și 4 Cupe ale Ligii, dar au jucat și prima finală Champions League din istorie, pierdută însă în fața lui Chelsea.
Guardiola nu și-a pierdut entuziasmul nici după atâtea trofee și este gata să lupte din nou pe toate fronturile cu echipa sa. Ibericul mai are un singur an de contract cu gruparea de pe Etihad și a recunoscut că deocamdată nu a discutat cu șefii clubului o eventuală prelungire.
În trecut, Guardiola spunea că și-ar dori să preia o echipă națională, însă acum susține că e foarte fericit de situația sa la City și nu se gândește să plece. Dacă totuși nu va continua din vara viitoare, antrenorul de 51 de ani a spus că va lua o pauză și nu va semna cu o altă echipă.
"Totul este fluid. Nu am nicio perspectivă de viitor, așa că nu pot să spun ce se va întâmpla. Vom avea o discuție la jumătatea sau la finalul sezonului. Sunt destul de sigur că sunt fericit aici și dacănu voi rămâne, nu va fi pentru că vreau să mă mut în alt loc. Pentru că mă voi opri, voi lua o pauză de la fotbal. Acestea sunt gândurile mele chiar acum.
În primul rând, sunt aici pentru că am câștigat. Am alături profesioniști, care îmi sunt și prieteni, dar prietenii mei nu sunt proști, totul este o afacere și e nevoie de rezultate. Îmi place viața mea de acum, îmi place meseria pe care o fac. Nu sunt singur aici. Sunt mulțumit de personalul din spate. De șase ani, ne cunoaștem destul de bine. Ei mă cunosc, eu îi cunosc. Nu trebuie să facem reguli, totul este fluid. Dacă am fi avut probleme nu aș fi stat 6 ani aici", a spus Guardiola, citat de Daily Mail.
Citește și:

Guardiola insistă că viitorul său nu depinde de câștigarea Champions League

Pep Guardiola a cucerit de două ori Champions League cu Barcelona, dar apoi a eșuat de fiecare dată în cea mai importantă competiție intercluburi, indiferent că a fost pe banca lui Bayern sau a lui Manchester City.
Intrebat dacă rămânerea sa la City depinde de cucerirea Champions League în viitorul sezon, Guardiola a negat vehement, insistând că își dorește enorm să realizeze acest lucru, dar nu are nicio presiune din acest punct de vedere.
"Nu, nu este vorba despre asta. Viața mea nu depinde de asta. Bineînțeles că mi-aș dori să o câștig. Da, este un vis sau o țintă să o fac.Sunt conștient cât de buni sunt adversarii și cât de dificilă este competiția. Am spus de atâtea ori și s-ar putea ca oamenii să creadă că îmi găsesc o scuză în asta.
Mulți spun că sunt aici pentru a câștiga acest trofeu, dar nu am venit aici pentru a câștiga Liga Campionilor. Nu mi s-a impus asta. Bineînțeles că toți doresc asta și eu sunt primul care îmi doresc, dar a fost la fel și cu Bayern Munchen. Am câștigat de două ori cu Barcelona. Vreau să câștig toate trofeele. Dacă sunt manager 30 sau 40 de ani, vreau să câștig Liga Campionilor în fiecare sezon. Dar nu simt un eșec că nu am câștigat Liga Campionilor în doi ani cu Barcelona sau în trei ani cu Bayern Munchen. Vreau să câștigăm acest trofeu, dar în același timp nu sunt stăpânul universului. Nu mă simt așa.
Am încercat, am fost aproape sezonul trecut și vom încerca din nou în acest sezon. Dar nu aș pleca în vara viitoare doar pentru că nu câștigăm Liga Campionilor. Aș fi cel mai fericit om de pe planetă dacă am face-o. Vrem să încercăm să o facem, dar viitorul meu nu depinde de acest lucru", a conchis Guardiola.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo