Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola se așteaptă la o luptă strânsă pentru titlu. Salah, cea mai mare amenințare pentru Manchester City

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/07/2022 la 11:00 GMT+3

Manchester City a câștigat ultimele două titluri în Premier League, singura echipă care i-a pus probleme fiind Liverpool. "Antrenorul cetățenilor" nu se așteaptă doar la o cursă în doi și în sezonul următor. Deși, Pep Guardiola îl consideră pe Mohamed Salah, principala amenințare pentru City, Chelsea, Tottenham sau Arsenal au făcut mutări spectaculoase pentru lupta la titlu din Premier League.

Das Team von Guardiola ist englischer Meister

Credit imagine: SID

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Pep Guardiola a scris istorie la Manchester City. Tehnicianul spaniol a câștigat Premier League în patru din ultimele cinci sezoane și vrea să cucerească titlul și în sezonul 2022/2023. Formația lui Jurgen Klopp, Liverpool, i-a pus cele mai mari probleme în ultimele sezoane lui City. Ambele cluburi au ocupat primele două locuri în trei din ultimele patru sezoane.
Guardiola crede că lupta la titlu va fi diferită în sezonul care va începe pe 5 august. Antrenorul lui City se așteaptă ca "o mulțime de cluburi" să lupte pentru a ridica trofeul la finalul campionatului din Anglia.

Arsenal, Chelsea și Tottenham, transferuri pentru lupta la titlu

Cele trei echipe nu au impresionat în ultimele sezoane din Premier League. Formația antrenată de Thomas Tuchel a câștigat ultima oară campionatul Angliei, în sezonul 2016/2017. Totuși, în această vară, cele trei echipe au investit masiv în încercarea de a concura cu Liverpool și Manchester City pentru trofeu. De cealaltă parte, ultima echipă din "top six", Manchester United nu a impresionat prin transferuri, însă "diavolii roși" îl au pe bancă pe Erik ten Hag, care are planuri mari pentru echipa de pe Old Trafford.
Întrebat care va fi cel mai dur adversar pentru Manchester City, Guardiola crede că vor fi mai multe meciuri grele de-a lungul sezonului. "Nu știu, îți promit, dacă aș fi în stare să prezic viitorul, ți-aș spune. În mod normal în Premier League sunt multe echipe bune și te aștepți la asta", a declarat Guardiola, citat de Daily Mail.
"Mă aștept ca o mulțime de cluburi să fie implicate în lupta pentru titlu, calitatea pe care o au toate în ceea ce privește managerii, jucătorii, istoricul sunt impresionante", au fost cuvintele antrenorului catalan.
Citește și:

Salah, obstacolul principal al lui Guardiola

În sezonul trecut Manchester City a obținut trofeul din Premier League chiar în ultima etapă. "Cetățenii" i-au înfruntat până în ultimul minut pe Liverpool în lupta pentru titlu. Astfel, Guardiola se așteaptă ca Liverpool, împreună cu Salah, să-i creeze cele mai mari probleme și în sezonul care va începe într-o săptămână.
"În primul rând, City s-a familiarizat cu rivalii de la Liverpool, o echipă care a câștigat ambele cupe interne în sezonul trecut", a mărturisit Pep. Tehnicianul spaniol a vorbit despre plecarea lui Mane de la Liverpool, dar și despre Salah. Egipteanul este "excepțional".
"Liverpool l-a pierdut pe Mane la Bayern Munchen, dar Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu echipa de pe Anfield și rămâne unul dintre cei mai periculoși jucători din Premier League. Nu spun nimic nou pentru că știm asta. Este excepțional, o amenințare incredibilă", a încheiat Pep Guardiola.
Mohamed Salah este cotat la 90 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt. Egipteanul a înscris de 118 ori în 180 de partide în tricoul lui Liverpool.
Manchester City și Liverpool ridică cortina din Anglia. Cele două echipe se înfruntă în finala FA Community Shield, pe stadionul King Power din Leicester, astăzi, 30 iulie, de la ora 19:00, ora României.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo