Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, uimit de Haaland după debutul în Premier League! "Acum o săptămână nici nu se adaptase"

Bianca Dumitru

Actualizat 07/08/2022 la 22:39 GMT+3

Manchester City a debutat cu o victorie în noul sezon al Premier League, cele două goluri ale echipei lui Pep Guardiola fiind marcate de Erling Haaland. Antrenorul a comentat prestația jucătorilor săi, punându-l pe norvegian la un loc cu Thierry Henry și Cristiano Ronaldo.

Erling Haaland et Josep Guardiola (Manchester City)

Credit imagine: Imago

Manchester City a câștigat meciul din prima etapă a sezonului 2022/23 al Premier League, impunându-se cu 2-0 pe terenul celor de la West Ham. Ambele goluri ale victoriei au fost marcate de Erling Haaland.
După meci, antrenorul campioanei Angliei a analizat prestația jucătorilor săi. Pep Guardiola a vorbit despre evoluția celor de la City, remarcând că fotbaliștii săi au arătat mai bine decât în meciul cu Liverpool din Supercupa Angliei.
"A fost un meci excelent. Ceea ce nu am făcut împotriva lui Liverpool, pentru că nu am fost mai competitivi ca echipă, am făcut astăzi. West Ham este o echipă care nu este foarte ușoară la mingile lungi.
Erling Haaland a marcat două goluri. E important pentru el, pentru noi, pentru întreaga lume... Nu aveam nicio îndoială că va marca. E un băiat care dă goluri de când s-a născut, știam că va înscrie și aici.
Am făcut jocul pentru a ne crea ocazii, apărându-ne foarte avansat, mai ales cu Kyle Walker. A fost uimitor astăzi", a declarat Pep Guardiola.
În plus, tehnicianul a comentat și debutul lui Erling Haaland în Premier League, arătându-se încântat de ceea ce a reușit norvegianul la primul său meci în campionatul Angliei.
"Acum o săptămână nu se putea adapta în Premier League, acum este alături de Henry, Alan Shearer și Cristiano Ronaldo. Vrem doar ca cei noi să fie fericiți și să pună puțin mai multă presiune pe el.
Am dori să adăugăm ceva la jocul lui pentru a-l face un jucător mai bun. Oricât de bun este el și oricât de mult va înscrie, nu ne putem baza doar pe el", a mai spus Guardiola, citat de As.com.
Citește și:

Ce planuri are Guardiola dacă nu-și va prelungi contractul cu Manchester City

Pep Guardiola a ajuns în 2016 la Manchester City și a fost artizanul celei mai prolifice perioade din istoria clubului. Cu el la cârmă, "cetățenii" au câștigat 4 din ultimele 6 ediții din Premier League, o Cupă a Angliei și 4 Cupe ale Ligii, dar au jucat și prima finală Champions League din istorie, pierdută însă în fața lui Chelsea.
Guardiola nu și-a pierdut entuziasmul nici după atâtea trofee și este gata să lupte din nou pe toate fronturile cu echipa sa. Ibericul mai are un singur an de contract cu gruparea de pe Etihad și a recunoscut că deocamdată nu a discutat cu șefii clubului o eventuală prelungire.
În trecut, Guardiola spunea că și-ar dori să preia o echipă națională, însă acum susține că e foarte fericit de situația sa la City și nu se gândește să plece. Dacă totuși nu va continua din vara viitoare, antrenorul de 51 de ani a spus că va lua o pauză și nu va semna cu o altă echipă.
"Totul este fluid. Nu am nicio perspectivă de viitor, așa că nu pot să spun ce se va întâmpla. Vom avea o discuție la jumătatea sau la finalul sezonului. Sunt destul de sigur că sunt fericit aici și dacănu voi rămâne, nu va fi pentru că vreau să mă mut în alt loc. Pentru că mă voi opri, voi lua o pauză de la fotbal. Acestea sunt gândurile mele chiar acum.
În primul rând, sunt aici pentru că am câștigat. Am alături profesioniști, care îmi sunt și prieteni, dar prietenii mei nu sunt proști, totul este o afacere și e nevoie de rezultate. Îmi place viața mea de acum, îmi place meseria pe care o fac. Nu sunt singur aici. Sunt mulțumit de personalul din spate. De șase ani, ne cunoaștem destul de bine. Ei mă cunosc, eu îi cunosc. Nu trebuie să facem reguli, totul este fluid. Dacă am fi avut probleme nu aș fi stat 6 ani aici", a spus Guardiola, înainte de meciul cu West Ham.
Intrebat dacă rămânerea sa la City depinde de cucerirea Champions League în viitorul sezon, antrenorul a negat vehement, insistând că își dorește enorm să realizeze acest lucru, dar nu are nicio presiune din acest punct de vedere.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo