Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland a stabilit un record imposibil de doborât în Premier League! Cifrele impresionante ale norvegianului

Bianca Dumitru

Actualizat 22/01/2023 la 19:22 GMT+2

Erling Haaland a înscris toate cele 3 goluri ale lui Manchester City de astăzi, în duelul cu Wolves, din a 21-a etapă a Premier League. Norvegianul a stabilit, astfel, un record greu de doborât, fiind și extrem de aproape de a deveni cel mai bun marcator dintr-un singur sezon al campionatului Angliei.

Erling Haaland (Manchester City) a encore été fabuleux face à Wolverhampton, le 22 janvier 2022.

Credit imagine: Getty Images

Manchester City s-a impus astăzi, pe teren propriu, în fața celor de la Wolves, cu scorul de 3-0, într-un meci contând pentru a 21-a etapă din Premier League.
Toate cele 3 goluri ale echipei lui Pep Guardiola au fost marcate de Erling Haaland, care a ajuns astfel la 4 hat-trick-uri în acest sezon, cu unul mai mult decât a reușit Cristiano Ronaldo în toată perioada petrecută în campionatul Angliei.
În plus, norvegianul a înscris cele 4 triple în doar 19 meciuri, astfel că a stabilit un record greu de egalat. Până la Haaland, recordul îi aparținuse lui Ruud van Nistelrooy, care reușise 4 hat-trick-uri în 65 de meciuri, pe locul 2 aflându-se Luis Suarez, care a avut nevoie de 81 de partide pentru a înscrie 4 triple.
Astfel, recordul norvegianului de 22 de ani, care are o cotă de piață de 170 de milioane de euro, pare extrem de dificil de doborât.
Citește și:

Haaland, la 10 goluri de titlul de cel mai bun marcator dintr-un singur sezon al Premier League

După doar 19 meciuri, Haaland a ajuns la 25 de goluri marcate în Premier League, depășindu-i astfel la numărul de reușite pe cei care au câștigat în sezoanele precedente Gheata de Aur.
Mai mult, norvegianul, care are o medie de 1,3 goluri pe meci, mai are nevoie de doar 10 reușite în cele 14 etape rămase de disputat pentru a deveni cel mai bun marcator dintr-un singur sezon al campionatului Angliei.
Recordul este deținut în acest moment de Alan Shearer și Andy Cole, cu câte 34 de goluri, marcate în 40, respectiv 42 de partide.
În total, de la transferul la Manchester City, Erling Haaland a reușit 31 de goluri în 26 de partide și a dat 3 pase decisive.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo