Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland a transformat-o pe Manchester City! Verdictul lui Arsene Wenger înainte de duelul cu Arsenal

Bianca Dumitru

Publicat 14/02/2023 la 23:04 GMT+2

Arsenal va primi miercuri seară vizita celor de la Manchester City, într-o restanță contând pentru a 12-a etapă din Premier League. Înaintea derby-ului, Arsene Wenger a vorbit despre avantajul pe care îl aduce Erling Haaland în echipa lui Pep Guardiola.

Haaland sorgt im Alleingang für City-Sieg

Credit imagine: SID

Arsenal și Manchester City se vor duela miercuri seară, pe Emirates, într-un meci restanță contând pentru a 12-a etapă din Premier League.
Înaintea acestui duel, cele două echipe se află în fruntea clasamentului din campionatul Angliei, "tunarii" având un avantaj de 3 puncte, dar și un meci mai puțin disputat decât echipa lui Pep Guardiola.
Arsene Wenger a prefațat derby-ul din Premier League, dezvăluindu-și părerea despre golgheterul celor de la City. Fostul antrenor al lui Arsenal a spus că Erling Haaland o face pe campioana en-titre a Angliei să joace "altfel".
Norvegianul a strălucit în acest sezon, după transferul de la Borussia Dortmund, reușind să înscrie 31 de goluri în doar 29 de apariții în tricoul lui Manchester City.
Wenger a explicat de ce crede că echipa lui Guardiola este diferită cu Haaland în atac și a subliniat diferențele tactice pe care le-a remarcat în această stagiune la City.
"Haaland face din Manchester City o echipă diferită. De ce? Pentru că acum, cu Haaland, câștigă mingea ceva mai puțin repede înapoi și atunci când o câștigă merg mai repede să-l găsească pe el.
Înainte erau ceva mai răbdători, iar jocul de combinație era mai scurt și diferit din punct de vedere tehnic. Astăzi, se bazează mai mult pe pasele directe spre Haaland. Vorbim despre City, dar am putea avea aceeași conversație despre Liverpool", a declarat Arsene Wenger, conform beIN Sport.
Citește și:

Wenger, avertisment pentru Arsenal înainte de restanța cu City

Înaintea restanței dintre Arsenal și Manchester City, Arsene Wenger a transmis și un avertisment pentru echipa lui Mikel Arteta, după cele două rezultate negative din Premier League, o înfrângere cu Everton și remiză cu Brentford.
Fostul antrenor al "tunarilor", care a adus și ultimul titlu pe Emirates, în sezonul 2003/04, a spus că Arsenal nu trebuie să rateze această oportunitate de a deveni campioană a Angliei.
Echipa lui Arteta a făcut un sezon foarte bun, iar City a fost mult mai vulnerabilă în apărare, în timp ce formații precum Liverpool și Chelsea au sezoane foarte slabe, necontând în lupta pentru titlu din acest sezon.
Acest lucru ar trebui să îi motiveze în plus pe jucătorii lui Arsenal, deoarece Wenger este convins că fosta sa echipă nu se va mai întâlni prea curând cu un astfel de scenariu:
"Sunt de acord că nu vor mai fi aceleași condiții favorabile sezonul viitor, așa că nu trebuie ratată această oportunitate. Arsenal are 51 de puncte după 21 de meciuri, lucru remarcabil.
Echipele care ar putea amenința sunt în afara cursei pentru titlu. Singura amenințare este City, dar nici City nu mai domină așa cum o făcea acum un an sau doi. Încă de la începutul sezonului am simțit că City este mai vulnerabilă în apărare în comparație cu ultimii ani", a spus Arsene Wenger.
Duelul dintre Arsenal și Manchester City, contând pentru a 12-a etapă din Premier League, este programat miercuri seară, de la ora 21:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo