Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland, cu un pas în spatele lui Messi! Guardiola a explicat detaliul care face diferența

Eurosport
DeEurosport

Publicat 03/10/2022 la 16:58 GMT+3

Erling Haaland doboară record după record în Premier League. Pep Guardiola a fost întrebat dacă se așteaptă ca norvegianul să înscrie meci de meci, la fel cum o făcea Messi, iar acesta a dat un răspuns neașteptat.

Haaland weist norwegische Kritik an City ab

Credit imagine: SID

Articol scris de Dani Morar
Erling Haaland este omul momentului în Premier League. Atacantul lui Manchester City a reușit un nou hattrick și a devenit primul jucător din istoria campionatului englez care înscrie de 3 ori în 3 meciuri consecutive pe teren propriu.
Pep Guardiola își freacă mâinile de bucurie după aducerea mașinăriei de goluri din atacul echipei sale. Totuși, tehnicianul spaniol este de părere că Lionel Messi are un plus față de Haaland. Guardiola și-a declarat în repetate rânduri aprecierea pentru Messi, pe care îl consideră cel mai bun jucător din istorie.
Întrebat dacă se așteaptă ca Haaland să înscrie meci de meci, la fel cum o făcea și Messi în perioada de glorie de la Barcelona, Guardiola a răspuns categoric: "Diferența este că Haaland are nevoie de toți colegii săi pentru a înscrie, în timp ce Messi o poate face de unul singur. E incredibil, știu. Dar Messi are abilitatea de a câștiga un meci de unul singur."
Guardiola și Messi au colaborat timp de 4 sezoane la Barcelona, timp în care au cucerit tot ce se putea. Două Ligi ale Campionilor, 3 campionate și două Campionate Mondiale ale cluburilor sunt doar câteva dintre performanțele reușite împreună.
Citește și:

Haaland este al 14-lea jucător care primește nota 10 în L’Equipe

După perfomanța incredibilă reușită în meciul cu Manchester United, Erling Haaland a primit nota 10 în publicația franceză, L’Equipe. Singurul care a primit de două ori nota 10 în toată istoria este Lionel Messi. Ultimul fotbalist care a avut o evoluție perfectă în viziunea jurnaliștilor francezi a fost Alban Lafont, portarul lui Nantes, care a primit 10 pentru evoluția dintr-un meci cu PSG din 2021.
Norvegianului i-au fost de ajuns 8 partide pentru a ajunge la 3 hattrick-uri în Premier League, Cristiano Ronaldo având nevoie de 232 de meciuri pentru această performanță. Un alt lucru interesant este că Haaland a marcat mai mult decât 14 dintre echipele din campioantul englez după 8 etape. Haaland are o medie de peste un gol pe meci și, dacă va continua în acest ritm, recordurile lui Messi și Ronaldo vor fi spulberate fără îndoială.
"Poate fi cel mai mare jucător din istoria Premier League. Inevitabil, în minte ne vin comparații cu anumiți fotbaliști, dar Haaland nu poate fi pus pe picior de egalitate cu nimeni. Nu am văzut niciodată un jucător atât de tânăr care să nu poată fi oprit, care să marcheze meci de meci, din orice poziție. E pur și simplu imposibil să îl oprești", a spus John Terry pentru beINSports.
Manchester City joacă următorul meci în compania celor de la FC Copenhaga, în grupele Champions League. Este un bun prilej pentru Haaland să ia avans în fruntea golgheterilor competiției, acolo unde se află pe primul loc, la egalitate cu Mbappe și Lewandowski.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo