Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland o salvează pe City, în minutul 90+5! Victorie uriașă pentru campioană

Cristian Mihală

Actualizat 05/11/2022 la 19:00 GMT+2

Manchester City a câștigat dramatic cu Fulham, pe teren propriu, scor 2-1. Meciul a fost marcat de eliminarea din prima repriză a lui Joao Cancelo, care putea fi decisivă în stabilirea rezultatului final. Erling Haaland a marcat, însă, în minutul 90+5 pentru toate cele 3 puncte.

Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

Fără Mitrovic, golgheterul sârb care a făcut minuni în ultimul act pentru Fulham, accidentat, londonezii păreau să fie carne de tun pe Etihad. Nu doar diferența uriașă dintre cele două formații indica un succes ușor pentru "cetățenii", dar și istoricul întâlnirilor directe din ultimul deceniu. Astfel, City se impusese în fiecare din ultimele 12 partide cu adversara de azi, în 11 dintre dispute reușind să se imăpună la două sau mai multe goluri.
Doar că nici City nu a fost în cel mai bun moment înainte de meciul din această după amiază, golgheterul Erling Haaland nefiind încă apt pentru a duce 90 de minute, după accidentarea suferită săptămâna trecută. Norvegianul a luat loc doar pe banca de rezerve, la fel ca Foden și Mahrez.
Chiar și așa, City a început bine partida, iar Julian Alvarez a deschis scorul după o pasă a lui Gundogan.
Rezerva lui Haaalnd, Julian Alvarez are la rândul său cifre excelente pentru campioana Angliei. Sud-americanul are 6 goluri și două pase decisive în 779 de minute jucate pentru City.

Haaland, gol anulat și penalty transformat în City - Fulham 2-1

Se părea că se va pune doar problema de scor în confruntarea de pe Etihad, dar Joao Cancelo a comis o gafă uriașă, imediat după ce lui City i se anulase un gol pe motiv de offside. Portughezul a faultat în careu, în postura de ultim apărător, iar arbitrul a dat penalty și eliminare. Pereira l-a învins pe conaționalul Ederson și din acel moment era destul de clar că trupa lui Guardiola nu va defila.
În ciuda faptului că în repriza secundă tehnicianul catalan i-a introdus pe Foden și Haaland, gazdele păreau că nu vor găsi drumul spre gol. De fapt, au făcut-o, dar reușita norvegianului, după un assist marca Kevin De Bruyne, a fost anulată pentru offside.
Când toată lumea se aștepta să se termine 1-1, De Bruyne a fost faultat în careu, iar Erling Haaland a marcat pentru cele 3 puncte. City urcă pe primul loc în Premier League, cel puțin până duminică, atunci când liderul Arsenal va juca.
Rezultatele zilei în Premier Leauge
  • Leeds - Bournemouth 4-3
  • Manchester City - Fulham 2-1
  • Nottingham - Brentford 2-2
  • Wolves - Brighton 2-3
Duminică se joacă două derbyuri extrem de interesante, în cel mai important campionat al lumii: Chelsea - Arsenal și Tottenham - Liverpool.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo