Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland "rupe plasele" și câștigă o avere! Suma colosală pe care o primește grație bonusurilor

Nicu Savin

Publicat 06/10/2022 la 20:41 GMT+3

Erling Haaland este omul momentului în fotbalul mondial, atacantul lui City având un start de sezon fenomenal, cu 19 goluri marcate în 12 meciuri. Performanțele sale îi aduc în cont o sumă colosală, care îl transformă în cel mai bine plătit jucător din Premier League.

Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland nu a avut nevoie de o perioadă de adaptare în Premier League, iar cifrele sale din tricoul lui City vorbesc de la sine. Deși existau temeri că fotbalul englez îi poate scădea randamentul, norvegianul a depășit orice așteptări în acest debut de sezon.
În doar 12 meciuri jucate, Haaland a marcat de 19 ori, stabilind o serie de recorduri care cu greu vor fi egalate vreodată. 14 reușite în campionat și 5 în Champions League îl plasează pe primul loc în clasamentul golgheterilor în cele două competiții.
Performanțele lui Haaland îi aduc acestuia câștiguri uriașe din punct de vedere financiar. Conform Daily Mail, în contractul lui Haaland sunt stipulate anumite bonusuri, în funcție de numărul de goluri marcate. Haaland are un salariu la fel de mare care De Bruyne, aproximativ 350.000 de £ pe săptămână, la fel ca De Bruyne, dar norvegianul ar putea ajunge la o sump de aproape 3 ori mai mare dacă va continua să marcheze pe bandă rulantă.
Potrivit sursei citate, Haaland va ajunge să încaseze în jur de 45 de milioane de £, adică o medie de aproximativ 850.000 de £ pe săptămână. Astfel, Haaland ar deveni de departe cel mai bine plătit jucător din Premier League.
Haaland a costat-o pe City puțin peste 50 de milioane de £, datorită clauzei pe care a avut-o în contractul cu Dortmund. Norvegianul a fost dorit de mai multe forțe ale Europei, astfel că City a fost nevoită să-i satisfacă orice pretenție pentru a-l convinge să meargă pe Etihad. Din relatările presei engleze reiese că Haaland era ferm convins că va reuși în Premier League, acceptând un salariu fix, dar solicitând bonusuri substanțiale în funcție de performanțele sale.
Citește și:

Erling Haaland, modestia întruchipată

Chiar dacă a avut un început fulminant de sezon, Haaland rămâne cu picioarele pe pământ, dând dovadă că este un jucător extrem de matur.
"Este o competiție foarte grea și sunt foarte norocos că fac parte dintr-o echipă precum cea de la Manchester City. Este foarte important să muncești din greu și trebuie să muncești din greu, dar, în același timp, să rămâi calm. Speram că o să mă adaptez repede, dar nu știi niciodată. E o țară nouă, un nou oraș, noi coechipieri și un nou antrenor. Nu poți știi. Câteodată lucrurile au nevoie de puțin timp, dar, în cazul meu, a decurs foarte bine și mă simt confortabil. Asta e cel mai important.
Mă așteptam ca antrenorul să ne pună să muncim din greu, dar știam și că jucătorii evoluează împreună de mai mulți ani. Am venit într-o echipă care a marcat de 100 de ori sezonul trecut, așa că a trebuit să mă integrez și să fac ceea ce știu mai bine", a declarat Haaland într-un interviu pentru site-ul oficial al lui City.
Următoarea ocazie pentru Haaland de a-și îmbunătăți cifrele va fi sâmbătă, când City va juca pe Etihad contra lui Southampton, în Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo