Erling Haaland la Manchester City este de departe cel mai răsunător transfer realizat în această perioadă de mercato. Campioana Angliei a dat o adevărată lovitură prin aducerea norvegianului, mai ales că a plătit în schimbul său numai 75 de milioane de €, adică valoarea clauzei de reziliere a contractului cu Borussia Dortmund.
În momentul în care Haaland a semnat pe 5 ani cu City, nu se știa exact ce număr va purta pe tricou. Clubul de pe Etihad a anunțat însă recent că norvegianul va juca cu 9 pe spate, număr rămas liber după ce Gabriel Jesus a fost vândut la Arsenal.
Liga
FC Barcelona, PSG și City pregătesc un schimb de senzație! De Jong, cheia întregii operațiuni
ACUM 8 ORE

Erling Haaland: "Aguero este o legendă"

Haaland a fost printre jucătorii prezenți la prezentarea echipamentului celor de la City pentru noul sezon, iar cu această ocazie a susținut și o conferință de presă. Rugat să numească un jucător din istoria lui City care l-a impresionat, norvegianul nu a stat prea mult pe gânduri și la numit pe Kun Aguero.
"Aguero este o legendă, unul dintre cei mai buni care au jucat vreodată în Premier League. Am acasă multe tricouri de-ale sale. Îmi amintesc multe goluri înscrise de Aguero, în special acel gol din minutul 94 (n.r. golul contra lui QPR din ultima etapă a sezonului 2011-2012, care a însemnat câștigarea titlului de către City)", a spus Haaland.
Kun Aguero a jucat 10 ani la Manchester City, perioadă în care a marcat 259 de goluri, fiind cel mai bun marcator din istoria clubului. Între timp, argentinianul s-a retras din activitate, deși are numai 34 de ani. Imediat după transferul la Barcelona, acestuia i-au fost depistate serioase probleme cardiace, care l-au împiedicat să-și continue cariera.
Judecând după cifrele sale la Salzburg sau Borussia Dortmund, Haaland ar avea toate șansele să-l depășească pe Aguero în topul marcatorilor all-time de la City, dar acesr lucru va putea fi posibil numai dacă norvegianul va petrece o perioadă îndelungată la gruparea de pe Etihad.
Premier League
Guardiola, uimit de Haaland după debutul în Premier League! "Acum o săptămână nici nu se adaptase"
07/08/2022 LA 19:39
Premier League
Erling Haaland, încântat după debutul în Premier League: "E un moment important pentru mine"
07/08/2022 LA 18:43