Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ibrahimovic și Ronaldo și-au "dat mâna". Cum a ajuns Manchester United "un club mic"

Nicu Savin

Publicat 15/11/2022 la 10:08 GMT+2

Cristiano Ronaldo a lansat un atac devastator la adresa lui Manchester United, scoțând în evidență faptul că gruparea de pe Old Trafford a rămas mult în urma marilor forțe din Europa, iar rezultatele slabe din ultimii ani sunt rezultatul acestui fapt. Vorbele portughezului sunt întărite de o remarcă a lui Zlatan Ibrahimovic, care spune cam același lucru în ultima sa carte.

Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Portugal Sweden 2013

Credit imagine: Getty Images

Manchester United a primit o lovitură puternică de imagine, după interviul incendiar pe care Cristiano Ronaldo i l-a acordat jurnalistului Piers Morgan. Numulțumit de modul în care a fost tratat de la revenirea pe Old Trafford, starul portughez a făcut o serie de afirmații care au ținut prima pagină a tuturor publicațiilor importante de sport din lume.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Ronaldo a spus fără menajamente că United nu a progresat deloc de la plecarea lui Sir Alex Ferguson, dând de înțeles că lipsa de rezultate din ultimii ani se datorează în special modului în care este condus clubul. Mulți specialiști consideră că Ronaldo a făcut aceste afirmații pentru a ieși el bine din disputa cu șefii clubului și cu antrenorul Te Hag, dar vorbele sale sunt întărite de cuvintele prin care Zlatan Ibrahimovic a descris clubul din Manchester în ultima sa carte autobiografică.
"Toată lumea crede despre United că este un club de top și privind din exterior așa mi se părea și mie. Dar odată ce am ajuns acolo, am găsit o mentalitate mică, învechită", afirmă suedezul în cartea intitulată Andrenalina.
Evident, cuvintele folosite de Zlatan nu vin în contextul interviului lui Ronaldo, deoarece cartea sa a fost scrisă cu mult timp înainte, deci e din ce în ce mai evident că afirmațiile portughezului sunt bine argumentate, în sensul că Manchester United nu mai este un club cu adevărat mare din toate punctele de vedere.
De notat că Ronaldo și Ibrahimovic nu sunt nici pe departe cei mai buni prieteni. Suedezul l-a atacat de multe ori pe lusitan de-a lungul timpului, încercând să evidențieze faptul că acesta este oarecum supraevaluat și că nu ar trebui să fie inclus în topul celor mai buni jucători din epoca sa, cu atât mai puțin în cel al "monștrilor sacri" din istoria fotbalului.

RONALDO, AMENDĂ RECORD DUPĂ INTERVIUL INCENDIAR

În interviul care a captat prima pagină a tuturor ziarelor de sport din lume, Ronaldo l-a criticat dur pe Erik Ten Hag, dar și conducerea clubului. În octombrie, Ronaldo fusese amendat cu salariul pe două săptămâni pentru că a refuzat să intre din postura de rezervă la meciul cu Tottenham.
De data aceasta, potrivit Metro UK, ar risca o nouă amendă de aproximativ 1 milion de lire sterline. Clubul a refuzat să comenteze interviul lui Ronaldo, dar acesta va fi privit cu suspiciune, mai ales că Ten Hag a vorbit despre "solidaritatea" din cadrul clubului după victoria împotriva lui Fulham". În interviul cu pricina, portughezul a transmis că s-a simţit trădat la Manchester United, că nu are respect pentru antrenor şi că nimic nu s-a schimbat la club de la plecarea lui Sir Alex Ferguson.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo