Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Încă un transfer de neînțeles, marca Everton: a plătit o avere pe un mijlocaș ofensiv cu cifre horror

Cristian Mihală

Publicat 29/07/2022 la 11:11 GMT+3

Everton a oficializat transferul lui Dwight McNeil, pentru care a plăit o sumă uriașă. Evoluțiile mijlocașului ofensiv nu justifică astfel de cheltuieli, sunt convinși fanii.

BURNLEY, ENGLAND - MAY 15: Dwight McNeil of Burnley and Kalvin Phillips of Leeds United battle for the ball during the Premier League match between Burnley and Leeds United at Turf Moor on May 15, 2021 in Burnley,

Credit imagine: Getty Images

Anul trecut, Everton a fost surpriza neplăcută din Premier League, salvându-se de la retrogradare cu o etapă înainte de finalul stagiunii. Formația de pe Goodison Park a ajuns într-o astfel de situație incredibilă din cauza unui management falimentar, iar greșelile trecutului nu par să fi servit drept exemplu.
Astfel, în această săptămână, formația din Liverpool a oficializat o mutare greu de înțeles prin suma alocată: Dwight McNeil, de la Burnley. Pe acesta s-a plătit 20 de milioane de lire (24 de milioane de euro), mijlocașul ofensiv semnând un contract valabil pe 5 ani.
Fără îndoială talentat, McNeil a avut câteva sezoane horror, în sensul că a fost mai mereu accidentat. Sezonul trecut a scăpat de probleme și a evoluat în toate meciurile pentru Burnley. Rezultatul? Echipa a retrogradat, iar mijlocașul ofensiv a reușit 0 goluri și 1 assist pentru echipa sa.
În aceste condiții, suma plătită de Everton pare una uriașă, chiar dacă fotbalistul are doar 22 de ani și, în teorie, ar putea deveni o mutare inspirată. Totuși, să plătești o astfel de sumă pe un fotbalist din Championship, care a fost o dezamăgire stagiunea trecută, nu pare cel mai isteț lucru.
În afara lui McNeil, Lampard și-a mai întărit în această vară defensiva. L-a adus pe Tarkowski, un fundaș central puternic, tot de la retrogradata Burnley, dar l-a achiziționat și pe Ruben Vinagre, de la Wolves. Transferul acestuia i-a nedumerit pe fani, în contextul în care postul de fundaș stânga era acoperit: Mykolenko, de la transferul său de la Dinamo Kiev, a avut evoluții constant bune.

Everton, fiasco pe piața transferurilor în ultimii ani

Din 2016, de când omul de afaceri Farhad Moshiri a cumpărat 77.2% din acțiunile lui Everton, formația din Liverpool se anunța drept o pretendentă la "Big 6". Iar noul patron a înțeles că e nevoie de bani pentru a concura cu City, United, Liverpool, Chelsea, Arsenal sau Tottenham. De mulți bani. În consecință, nu le-a refuzat vreun moft celor din club însărcinați cu mutările, în ultimele sezoane Everton cheltuind mai mult de jumătate de miliard pentru achiziții (550 de milioane de euro).
Din păcate pentru el, Moshiri nu a găsit o echipă profesionistă care să îi managerieze afacerea, iar tehnicienii care s-au perindat în curtea lui Everton în această perioadă nu au avut nici ei mai mult fler. Astfel, foarte puțini dintre fotbaliștii aduși pe sume mari au confirmat, iar acum echipa e într-o situație fără precedent în istoria modernă.
Everton a încercat să aducă fotbaliști de la echipe mari, pe care a cheltuit nejustificat de mult. Yeri Mina și Digne (Barcelona) Klaassen (Ajax), Walcott (Arsenal) și Moise Kean (Juventus) sunt doar câteva exemple. Întreaga strategie s-a tranformat într-un fiasco în stagiunea precedentă, când "caramelele" s-au salvat de la retrogradare in-extremis.
Cele mai scumpe transferuri ale lui Everton în ultimii ani
  • Gylfi Sigurdsson 49 milioane euro
  • Moise Kean 40 milioane euro
  • Richarlison 39 milioane euro
  • Yerry Mina 30 milioane euro
  • Yannick Bolasie 29 milioane euro
  • Michael Keane 28,5 milioane euro
  • Jordan Pickford 28,5 milioane euro
  • Davy Klaassen 27 milioane euro
  • Morgan Schneiderlin 23 milioane euro
  • Theo Walcott 22,5 milioane euro
  • Cenk Tosun 22,5 milioane euro
  • Lucas Digne 20 milioane euro
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo