Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John Terry îl sfătuiește pe Harry Kane să plece de la Tottenham! Ce motive invocă fostul fundaș

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 27/11/2022 la 11:04 GMT+2

John Terry e de părere că atacantul echipei naționale a Angliei și căpitanul lui Southgate, Harry Kane, are calitățile necesare de a face pasul la o echipa cu pretenții mai mari decât cele de la Spurs, pentru că altfel nu ar câștiga niciun trofeu în carieră.

Harry Kane, John Terry

Credit imagine: Reuters

Articol scris de Tibi Munteanu
Fost căpitan al naționalei "celor 3 lei", John Terry a vorbit despre șansele ca actualul purtător al banderolei de căpitan din lotul lui Gareth Southgate le-ar avea să câștige un trofeu în cariera sa.
Are 29 de ani, 261 de goluri și 62 de pase decisive în cele 408 partide pe care le-a jucat pentru Tottenham, însă nu a reușit să câștige până acum niciun trofeu cu echipa de club, deși a fost aproape în câteva rânduri, iar acest lucru este esențial pentru orice fotbalist profesionist, mai ales la nivelul la care joacă Harry Kane.

John Terry îi sugerează lui Kane să părăsească Tottenham

Fosta legendă a altei formații din capitala Angliei, Chelsea, a vorbit într-un interviu pentru beIN Sports despre șansele ca Harry Kane să cucerească vreun trofeu în tricoul celor de la Spurs sunt minime, chiar dacă atacantul încă ar spera la acest lucru, cum de altfel a făcut-o în aproape întreaga sa carieră, pentru că joacă la Tottenham încă de când era un puști, dar a mai trecut, sub formă de împrumut și la alte cluburi din Anglia.
John Terry e de părere că Harry Kane merită o echipă mai bună, care își propune să câștige trofee și chiar reușește acest lucru, pentru că palmaresul său cuprinde doar trofee și distincții individuale, cu toate că este unul dintre cei mai bine evaluați atacanți din întreaga lume.
"Eu cred că Harry Kane are ambiția de a merge și a câștiga trofee și e clar că asta nu poate face la Tottenham. Să fim sinceri, nu va reuși la Tottenham, clar. Haideți să fim sinceri cu noi înșine.
Este unul dintre cei mai buni atacanți din lume și vrea să câștige trofee. Vrea să joace pentru cele mai bune și cele mai mari cluburi. Spurs nu se încadrează în această categorie, Spurs nu îi poate oferi ceea ce el își dorește.
Dacă ar putea ajunge la un club de statura lui Real Madrid? Eu așa cred", a spus John Terry.
Harry Kane a fost aproape să pună mâna pe două trofee, pentru că a jucat în finala Cupei Ligii Angliei în două rânduri, în 2015 și 2021, ambele pe Wembley, însă Tottenham le-a pierdut pe ambele în fața lui Chelsea, respectiv Manchester City. Mai mult, în finala din 2015, John Terry a deschis scorul și a fost ales la finalul partidei omul finalei.
De asemenea, atacantul de 29 de ani a jucat finala UEFA Champions League din 2019, însă a pierdut în fața unei alte echipe britanice, Liverpool și a fost implicat și în finala EURO 2020 în tricoul echipei naționale a Angliei, însă a pierdut în fața Italiei, tot pe Wembley.
Citește și:

Harry Kane nu a marcat încă la CM din Qatar

Chiar dacă era văzut de bookmakeri printre favoriți la titulatura de golgheter al turneului final din Qatar, Harry Kane nu a reușit până acum să găsească calea spre gol, cu toate că selecționata Angliei a marcat 6 goluri în primele două etape din faza grupelor.
Dacă în etapa secundă a remizat cu naționala Statelor Unite ale Americii, scor 0-0, în etapa inaugurală împotriva Iranului, britanicii au înscris de 6 ori, dar niciodată prin omul cel mai predispus să-și treacă numele pe tabela de marcaj, Harry Kane. Atacantul londonezilor a avut totuși o prestație bună în fața asiaticilor și a oferit două pase decisive, prima la golul de 3-1 marcat de Raheem Sterling și a 2-a la reușita de 5-1 semnată de Marcus Rashford.
Culmea, dintre fotbaliștii ofensivi ai Angliei, Harry Kane este singurul care nu are niciun trofeu în carieră, cu toate că este al 2-lea cel mai experimentat atacant din lotul pe care îl are Southgate la dispoziție. Doar Callum Wilson e mai în vârstă decât atacantul lui Spurs, cu un an, însă are în palmares un trofeu din Championship, liga a 2-a englezească, pe vremea când evolua la Bournemouth.
În rest, atât Sterling, Rashford, Grealish, Maddison, Mount și Saka au ridicat deasupra capului cel puțin un trofeu în carieră, capitol la care Kane mai are încă de lucrat, iar sugestia lui John Terry pare să fie una pozitivă în acest sens, mai ales după parcursul lui Tottenham în acest sezon, care e pe 4 în Premier League (la 8 puncte de lider), a fost eliminată de Nottingham Forest din Carabao Cup și în UEFA Champions League va da în faza șaisprezecimilor peste AC Milan.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo