Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jucătorii lui Arsenal, cuceriți de Mikel Arteta: "Am avut mulți antrenori, dar nimeni nu a fost ca el"

Alex Masgras

Publicat 25/01/2023 la 20:01 GMT+2

Granit Xhaka a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Mikel Arteta, antrenorul lui Arsenal, care a dus "tunarii" pe primul loc în Premier League, cu șanse foarte mari de a câștiga titlul în acest sezon.

Arsenal manager Mikel Arteta

Credit imagine: Getty Images

Arsenal se bucură de un sezon fantastic în Premier League. "Tunarii" sunt pe primul loc în campionat și au ajuns la 50 de puncte în 19 etape, fiind cel mai mare punctaj din istoria clubului în 19 etape. Nici măcar echipa "invincibililor" din 2004 nu a reușit să ajungă la 50 de puncte în atâtea etape.
În acest moment, Arsenal este la cinci puncte deasupra lui Manchester City și poate mări diferența de echipa lui Pep Guardiola, având un meci mai puțin disputat, chiar cu campioana ultimelor două sezoane din Anglia.
Citește și:

Granit Xhaka: "Am avut mulți antrenori în cariera mea, dar nimeni nu a fost ca Arteta"

Mikel Arteta, fostul secund al lui Guardiola pe Etihad, dar și fost jucător pe Emirates, a reușit să ducă echipa pe primul loc și să se lupte pentru titlul din Premier League. Granit Xhaka, unul dintre cei mai importanți oameni ai lui Arsenal, este impresionat de antrenorul spaniol despre care spune că este cu adevărat special:
"Sezonul trecut am pierdut în primele trei etape. Câțiva oameni își pierduseră răbdarea. Acum putem observa ce se întâmplă când îi oferi timp unui antrenor. Până la urmă, aceasta este prima sa aventură în postura de antrenor principal. E un antrenor special.
Am avut mulți antrenori în cariera mea, dar nimeni nu a fost ca Arteta. Îți lasă că este concentrat și că se gândește la fotbal 24 de ore pe zi. Mereu are planul A, planul B, poate chiar și planul Z. Nu este numai un antrenor de top, la fel este și ca persoană", a spus Granit Xhaka pentru 20 min.
Următorul meci al celor de la Arsenal este chiar pe Etihad, împotriva lui Manchester City. Pe 27 ianuarie, primele două echipe ale campionatului englez se vor întâlni în 16-imile FA Cup, urmând ca pe 15 februarie să se întâlnească din nou, de data aceasta pe Emirates, în Premier League.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo